Председателят на Има такъв народ Слави Трифонов е подал заявление,

...
Председателят на Има такъв народ Слави Трифонов е подал заявление,
Коментари Харесай

Слави Трифонов отказа да е депутат

Председателят на " ИТН " Слави Трифонов е подал заявление, с което се отхвърля да бъде депутат в 49-ото Народно заседание, стана известно на днешното съвещание на ЦИК, оповестява Българска телеграфна агенция. Заявлението на Трифонов е признато с 12 гласа " за " и един " срещу ". Преди дни Асен Балтов от листата на ГЕРБ-СДС също се отхвърля от депутатското си място в 49-ия парламент.

" Отново Централната изборна комисия взе решение за необявяване за определени на към този момент определени депутати ", сподели по време на съвещанието Цветозар Томов, който гласоподава " срещу ". " Аз съм изрично срещу тази процедура, която е допустимо да докара до доста съществени изкривявания на вота на хората на локалните избори, които предстоят. Тъй като взехме такива решения - оповестеният лист от нас депутати не подхожда на волята на гласоподавателя в цялостна степен ", изясни претекстовете си той.

Последно Трифонов бе народен представител в 45-ото Народно заседание, когато партията му зае второто място след изборите на 4 април. Тогава той не се яви нито един път в Народното събрание, само че поради изключителната конюнктура поради COVID-19 имаше опцията да взе участие онлайн в пленарните съвещанията. След това на първите предварителни избори през юли шоуменът, с обяснението че мястото му не е там, а " да носи отговорност за хората, които са там, и това, което вършат ". През. и октомври 2022 година Трифонов още веднъж не се включи в кандидатдепутатската борба, като на последните избори партията му даже остана отвън Народното събрание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР