Председателят на Икономическия и социален съвет (ИСС) на България Зорница

...
Председателят на Икономическия и социален съвет (ИСС) на България Зорница
Коментари Харесай

Икономическият и социален съвет ще подкрепя БНБ за приемане на еврото от 1 януари 2025 г.

Председателят на Икономическия и обществен съвет (ИСС) на България Зорница Русинова, взаимно със зам.-председателите на ИСС Валентина Зартова, Пламен Димитров и Богомил Николов, организираха работна среща с шефа на Българската национална банка Димитър Радев. Това оповестиха от пресслужбата на Централната банка. 

На нея представителите на Икономическия и обществен съвет показаха резолюция по отношение на участието на България в eврозоната, призната на 13 октомври 2023 година от Пленарната сесия на ИСС. С резолюцията се доразвива и удостоверява позицията на членовете на ИСС (организации, представляващи цялостния набор на проведеното гражданско общество в страната) в поддръжка на присъединението на България към eврозоната и съблюдаване на целевата дата за въвеждане на еврото 1 януари 2025 г.).

На срещата с шефа на Българска народна банка представителите на ИСС подчертаха своята подготвеност да ангажират експертния капацитет на организациите от трите групи, показани в Съвета, за осъществяване на дейна, широкообхватна и ефикасна осведомителна акция, ориентирана към всички заинтригувани страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР