Председателят на грузинския парламент Иракли Кобахидзе подаде оставка след протестите

...
Председателят на грузинския парламент Иракли Кобахидзе подаде оставка след протестите
Коментари Харесай

Председателят на грузинския парламент подаде оставка след протести

Председателят на грузинския парламент Иракли Кобахидзе подаде оставка след митингите предходната нощ, при които стачкуващи щурмуваха грузинския парламент.

 © БГНЕС
240 души са потърпевши. Полицията употребява гумени патрони, водни оръдия и сълзотворен газ. Протестите избухнаха непринудено по време на интернационален конгрес в залата на Народното събрание, откакто съветски народен представител зае мястото на ръководителя и стартира слово на съветски език. Сергей Гаврилов беше пропъден от опозиционни депутати и през днешния ден се оплака от антируското им държание. Москва назова случилото се русофобска провокация.

Днес демонстрациите в Тбилиси не престават. Опозицията изиска оставката на вътрешния министър. Лидерът на ръководещата партия сервира извинения, задето на Гарвилов е препоръчано мястото на ръководителя на Народното събрание. Бурната нощ в Тбилиси сподели, че враждата сред някогашната руска република и Русия няма елементарно да се уталожи. След отцепването на Абхазия и Южна Осетия, приети от Русия, и късата война през 2008 година, двете страни нямат дипломатически връзки.
 Поне 240 души са потърпевши при митингите в Грузия Поне 240 души са потърпевши при митингите в Грузия
240 души са потърпевши при митингите в Грузия. Властта упрекна опозицията за ескалацията на напрежение. Председателят на Народното събрание подаде оставка. А...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР