Председателят на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС)

...
Председателят на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС)
Коментари Харесай

Общинарите от ГЕРБ в София ще искат от Борисов отстраняване на Вяра Тодева

Председателят на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет (СОС) Антон Хекимян разгласи, че дружно с сътрудниците си в групата ще изискат от националното управление на ГЕРБ отстраняването на регионалния шеф на София Вяра Тодева. По думите на Хекимян това е допустимо да се случи по време на ротацията през март. По думите на Хекимян, представени от " Нова телевизия ", " тормозът от страна на Борис Бонев и Васил Терзиев над София продължава " по отношение на днешното решение на Тодева да върне решението за избора на комисиите в СОС. " Това, което прави Тодева, назначена от " Продължаваме промяната ", е осъществяване на политическа поръчка ", настоя Хекимян и добави, че се била показала като деятел на " Продължаваме промяната - Демократична България - Спаси София ".

 

Смяната на регионалната шефка на София Вяра Тодева желаят столичните общинари от София. На конференция те оповестиха, че чакат националното управление на ГЕРБ да уреди въпроса при идната ротация.

" Това, което направи госпожа Тодева, която е назначена от Политическа партия, е осъществяване на политическа поръчка. Тя е сложена на тази позиция, с цел да съставлява страната, а не да е в качеството на партиен деятел. Тя се прояви като подобен на ПП-ДБ-СС - приказва с техните думи и с думите на Борис Бонев след съвещанието ", съобщи шефът на общинарите от ГЕРБ Антон Хекимян във връзка решението на Тодева да спре избора на ръководители на комисии в СОС.

" Днес работата за следващ път стопира. Днес още веднъж ръчната спирачка бе дръпната от очевидно политически деятел на Политическа партия Вяра Тодева ", съобщи още Хекимян.

Мирослав Боршош предизвести, че с изключение на политически измерения ще има последици и за бранш Образование и просвета. Над 600 събития от културния ни календар е невероятно да се случат, предизвести той. Същото важи и за образованието - скоро децата няма да могат да работят и учат в маломерни паралелки, тъй като няма решение по импортирани отчети.

" Това решение е изключителни тежко за кмета Терзиев. 85% от отчетите са импортирани от неговата администрация и няма да могат да бъдат гласувани. По-цветущо да го кажа, регионалният шеф простреля Васил Терзиев като кмет, който би трябвало да носи отгворност за този град. Всички решения от неговата администрация, положителни или неприятни, няма да бъдат обсъждани. Областният шеф саботира работата на кмета и ни изправи пред тежка рецесия - за всекидневната работа на администрацията. София от политическа рецесия, към този момент е в управническа ", счита Боршош.

Той подсети, че е имало апели за началник на Общински съвет " да се избере който и да е, с цел да проработи ". Човекът който ще ръководи е, който и да е, София е изцяло блокирана и не знаем какво ще се случи на идващите съвещания, сподели общинарят.

Хекимян се възмути, че водачът на " Спаси София " Борис Бонев постоянно приказва, че някой е овладял комисиите в СОС, което било грозно. " Явно той по този начин схваща нещата, желае да овладее всичко. Щеше ли госпожа Тодева да върне решението, в случай че се бяха случили всички претенции и неотстъпки на Бонев да овладее комисиите в СОС? Дълбоко се колебая ", съобщи общинарят.

А Георги Георгиев заключи обстановката с въпросното съвещание: " В 2 часа бяхме положителни, от 2 до 6 вървяха договаряния за комисиите, в 6 станахме неприятни, към 10,20 ч. като видяха, че не могат да съберат болшинство внезапно съвещанието стана нелегитимно ". Нямаме и Вяра на Вяра, добави още той.

А Прошков означи, че не са знаели, че болшинството е " толкоз положително в процедурни хватки ".

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР