Председателят на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския

...
Председателят на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския
Коментари Харесай

Манфред Вебер обяви готовността си за председател на ЕК догодина


Председателят на групата на Европейската национална партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер разгласи през днешния ден публично готовността си да се състезава за началник на Европейската комисия.

Той написа в Twitter, че желае да бъде водещ претендент на ЕНП и идващият ръководител на Европейска комисия. „ Като главен кандидат от Европейската национална партия аз ще издигна кандидатурата си на изборите за Европарламент за да стана ръководител на Европейската комисия. Съобщих през днешния ден това на съвещанието на ЕНП “, написа той. По думите му, Европа има потребност от ново начало и повече народна власт. Вебер дава обещание " да върне Европа на хората " и да възвърне връзката сред жителите и Европейски Съюз. По неговите думи през днешния ден оцеляването на Европейски Съюз е под въпрос, тъй като Общността е изправена пред вътрешни и външни тествания.

ЕНП открива от на следващия ден, 6 септември процедурата за избор на водещия си претендент за идващ ръководител на Европейска комисия. Председателят на комисията се избира от Европейския съвет и от Екологичен потенциал на основата на резултатите от изборите за евродепутати следващата година.

Водещи претенденти бяха излъчени за пръв път на изборите за Европейски парламент през 2015 година и тогава най-голяма поддръжка събра Жан-Клод Юнкер (ЕНП). На 17 октомври изтича срокът за писмените поръчки до ЕНП с други излъчени за вътрешнопартийната конкуренция. На 8 ноември ЕНП с гласоподаване ще дефинира окончателния си играч в съревнованието.

В идващите седмици се чака останалите политически групи в Екологичен потенциал да стартират процеса по излъчването на водещи претенденти за ръководител на Европейска комисия. Юнкер към този момент разгласи, че не желае да води комисията за втори мандат.

Председателят на Европейска комисия се избира за период от пет години, като мандатът на сегашния състав на Европейска комисия изтича през есента на 2019 година За ръководител на Еврокомисията се избира претендентът на партията получила най-голяма поддръжка на изборите за Европейския парламент. Самите европарламентарни избори ще се състоят през месец май 2019 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР