Председателят на гражданската платформа Изправи се.БГ“ Мая Манолова предаде 10

...
Председателят на гражданската платформа Изправи се.БГ“ Мая Манолова предаде 10
Коментари Харесай

10 000 подписа предаде „Изправи се.БГ“ за провеждането на референдум за 3 март

Председателят на гражданската платформа „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова съобщи 10 000 подписа на представителите на Инициативния комитет за осъществяване на народен референдум за опазване на 3 март като народен празник Петър Витанов , Георги Кадиев и Димитър Данчев .

„ Предаваме подписите си алегорично тук, пред Паметника на Цар Освободител. На 500 метра отсам се намират крановете, които отстраняват Паметника на Съветската войска. Очевидно от сглобката се канят да унищожат останалите стотици монументи в чест на героите от Руско-турската освободителна война и на войните, които освободиха Европа от кафявата чума по време на Втората международна война “ , съобщи Манолова.

Целта на „ Изправи се.БГ “ е да се опълчват на тези, които желаят да заличат българската история , да нарежат с флекс българската памет и националното достолепие, съобщи тя. Според нея всички почтени хора и българи с достолепие би трябвало да се опълчват на „ това продажно безродно държавно управление на сглобката “ . По нейни думи „ Изправи се.БГ “ ще събира подписи до последния ден на разнообразни места, които се афишират във Фейсбук страницата ѝ и съобщи:

„ Елате, подпишете се, тъй като безродната акция на новите фашисти, които ни ръководят, евентуално карат и камъкът монумент на Иван Вазов, създател на „ Епопея на забравените “, който е наоколо, да се обръща. Така че дано да си запазим историята, да се противопоставим на самозабравилата се власт, която си мисли, че може да се гаври с предишното и паметта на българите. “

Председателят на Инициативния комитет Петър Витанов изрази благодарността си към гражданската платформа и съобщи:

„ Тази идея стана доста по-голяма и по-значима – оттатък 3 март и опазване на националния празник това е единствената опция да спрем актуалните варвари. Трябва единствено и само да се обединим, с цел да спрем това, което се случва. “

Същевременно Кадиев насочи апел всеки, който има подписи и опция да ги съобщи , тъй като Инициативният комитет има още малко време, с цел да ги обработи. Кадиев показа опасението си, че сега върви замяна и разрушение на историята, като е в наши ръце да спрем този развой.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР