Председателят на Градския съвет на БСП - Пловдив Иван Петков

...
Председателят на Градския съвет на БСП - Пловдив Иван Петков
Коментари Харесай

Общинарят Калин Милчев е новият шеф на БСП-Пловдив

Председателят на Градския съвет на Българска социалистическа партия - Пловдив Иван Петков е подал оставка на извършеното довечера съвещание, на което е показан доклад и разбор на миналите локални избори. Петков е прецизирал, че още на първото съвещание на Изпълнителното бюро след изборите управлението е декларирало, че се отдръпва, а  в този момент това се прави и пред Градския съвет.

Съгласно устава на Българската социалистическа партия съществува несъответственост на длъжностите на Иван Петков като ръководител на Горско стопанство на Българска социалистическа партия – Пловдив и депутат. Затова и на последното съвещание на градската конференция Петков е декларирал пред делегатите, че след вота е ще се пристъпи към избор на ръководител. 

Така локалната конструкция на социалистите е избрала за краткотраен водач ръководителя на групата общински съветници инж. Калин Милчев, който беше и лидер на листата. Пленумът е подкрепил единомислещо тази номинация и е приел доклада на предизборния щаб.

Милчев ще извършва длъжността ръководител до идващия вътрешен цикъл доклад и избори в партията, който ще се организира през тази година. 

" Градският съвет на Българска социалистическа партия - Пловдив твърдо застана зад решението си в отбрана на паметника Альоша. Както в декларацията, която одобри на 22 декември 2023 година, по този начин и на днешното си съвещание социалистите остро осъждат концепциите на десните обединения в Пловдив за ремонт на монумента. Социалистите упорстват, че преди всичко би трябвало да се работи за положителното на града, за неговото обединяване върху дела, а не върху разединяващи обществото дейности и опити за пренаписване на историята ", оповестиха от партията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР