Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов участва днес във видеоконферентна среща

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов участва днес във видеоконферентна среща
Коментари Харесай

Борисов на срещата на върха на ЕНП: Забавянето на ваксините ...

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов взе участие през днешния ден във видеоконферентна среща на върха на ЕНП. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

Във фокуса на диалозите бяха тематиките за доставките на ваксини и за връзките на Съюза с Турция и Русия, които държавните и държавните ръководители ще разискват на започващия през днешния ден Европейски съвет.

Пред своите сътрудници от ЕНП Бойко Борисов посочи големия труд, който Европейска комисия и персонално ръководителят ѝ Урсула фон дер Лайен са положили за поръчката на задоволителен брой ваксини за популацията на Европейски Съюз.

„ В тази нелека обстановка е даже още по-важно фирмите-производителки на ваксини да съблюдават договорите си с Европейска комисия, тъй като от това директно зависи хода на имунизационните акции в страните-членки. Забавянето с доставките на ваксини към този момент се трансформира и в политически проблем “, разяснява Борисов.

В тази връзка той приветства декларираната подготвеност от страна на Европейска комисия да се приложат разнообразни ограничения по отношение на фармацевтичните компании, с цел да се форсира снабдяването с медикаментите.

„ Основните полезности на Европейски Съюз са единството и солидарността. Нека да го покажем. Нито една страна не трябва да бъде оставяна сама в тази рецесия и където има потребност – да оказваме помощ “, акцентира ръководителят на ГЕРБ.

По тематиката за връзките на Европейски Съюз с Турция и Русия, Борисов бе безапелационен:„ Мир и дипломатичност – по този начин би трябвало да се взема решение всеки един проблем. Двете страни са значими наши сътрудници и поддържането на деен разговор с тях би трябвало да продължи. Като най-голяма европейска партия обаче ние сме длъжни да не позволяваме компромис в нашите връзки със спазването на главните европейски полезности и взаимното почитание “.

В умозаключение водачите на ЕНП пожелаха триумф на Борисов и ГЕРБ на идните на 4 април парламентарни избори в България.

„ За мен постоянно е било чест да съм част от фамилията на ЕНП. Благодаря за поддръжката през годините. За ГЕРБ, както и за ЕНП - толерантността, спазването на демократичните правила и гарантирането на по-добри условия за живот на хората са съществени цели. Имаме проект за развиването на страната и той е ясно написан с програмата ни. Уверени сме, че можем да изведем страната и стопанската система напред “, означи ръководителят на ГЕРБ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР