Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се разсърди на ПП-ДБ за

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се разсърди на ПП-ДБ за
Коментари Харесай

Борисов обвини ПП-ДБ в тикане към избори 2 в 1: Днес ни пратиха в ръцете на Радев

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се разсърди на ПП-ДБ за това, че са избързали да внесат оставката на Николай Денков и кабинета още на 6 март, като упрекна обединението в това, че " тикат към избори 2 в 1 ".

" Денков пристигна, хвърли си оставката и си отпътува, с цел да не взе участие в дебатите. И аз запитвам моите некоалиционни сътрудници. Така ли се устоява държавно управление? Така ли се дава отговор на рецензията? С кое лице ние застанахме да кажем, че би трябвало да продължи това държавно управление? Затова ли го направиха? Докато знаят, че ни няма? ", сподели той.

Нито един от депутатите на ГЕРБ не взе думата по време на дебатите по оставката на Денков. Говорители от болшинството бяха единствено членове на ПП-ДБ, а някои от представителите на ГЕРБ даже апострофираха Николай Денков, до момента в който той изчиташе какво е постигнало държавното управление в миналите 9 месеца.

" Кое ми е по-важно - оставката на Ники или да изберем Урсула фон дер Лайен за претендент? ", попита риторично ръководителят на ГЕРБ, който се намира на среща на ЕНП в Букурещ.

Самият Борисов не е правил изказвания в пленарната зала от предишния месец юни, включително в двата вота на съмнение против държавното управление.

Сега той още веднъж съобщи, че не вижда по какъв начин ГЕРБ може да пази " Тагарев, спортния министър и кадровика Асен Василев, който всеки ден прави смени ".

На изказването на Василев, че чака единствено дребни смени в кабинета, Борисов отговори:

" Ако няма радикални промени в кабинета, регулаторите и правосъдната система, ние няма да участваме. Но започваме с това, което ръководи страната, с цел да има нещо, което да го контролира и следи. Това е процесът. Без съществени промени, включително и на Асен Василев, щом си мисли, че по този начин ще мине и всеки ден ще се оправдава по какъв начин някой различен ги сменя и той не знае, аз повече няма да ги поддържам ".

Преговори въпреки всичко ще има - макар клетвите на Борисов, че не вижда " никаква вяра " за продължение на ротацията. Лично той не възнамерявал да взе участие в договарянията, преди да има подготвени решения на двата екипа.

" Ако намерят съществено решение на кабинета, ще отида да се подпиша. само че като почнат да се събират водачите им на тумби, най-после дойдат и дамите им, аз нямам работа в подобен панаир. Не желая да вземам участие в него. Те през днешния ден предопределиха по какъв начин ще се развият нещата ", разгласи той.

" С това си държание те през днешния ден ни пратиха в ръцете на президента Радев. А от него към този момент зависи всичко. Кое беше нужно да съсипят държавното управление днеска? И да цъка часовник в ръцете на президента Радев по кое време ще са изборите, по кое време ще са консултациите, какъв брой време ще ни държи или няма да ни държи. Щото в случай че той не беше благородник, можеше на следващия ден да ни назначи съвещания. Има право ", разгласи още Борисов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР