Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се отметна от намерението, което

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се отметна от намерението, което
Коментари Харесай

Обрат на обрата: Борисов вече не иска вето на Изборния кодекс

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се отметна от желанието, което самичък стартира във вторник заран, да накара депутатите си да гласоподават " за " хипотетично несъгласие на Румен Радев против измененията в Изборния кодекс.

Няколко часа след изключителното му включване в утринния блок на Нова ТВ, Борисов се появи в изявление за Недялко Недялков от ПИК, който се оказа в централата на партията с желание да търси отговорност от депутатите и водача поради обрата по Изборния кодекс.

Недялков е част от група за напън, която настояваше да се върнат хартиените бюлетини дружно със Станислав Недков-Стъки, Петьо Блъсков, Николай Бареков, Антоанета Христова и други.

След като той упрекна Борисов в това, че разочаровал гласоподавателите си и " спекуира с нервите на тези хора ", някогашният министър председател първо направи бързо даде ход обратно от по-ранните си изказвания.

Първоначално той разяснява, че се надява Радев да не постанова несъгласие (каквото и до момента няма) и че е желал " да забележим претекстовете "

" Да успокоя онази част от нашите симпатизанти, които са се разтревожили - преди малко завършихме Изпълнителната комисия, чекирах мнението на депутатите, изрично са срещу да се промени решението на Народното събрание. Дори да има несъгласие, те няма да го поддържат... Помолих ги, отхвърлиха. Защо не може да приемете, че и аз може да съм прочувствен, да сгреша ", разгласи той.

Борисов разгласи, че като всеки човек е " построен от нерви и страсти ", по тази причина реагирал невъздържано по време на изявлението на Нова ТВ с Деница Сачева.

Той упрекна публицистите от " Здравей, България ", че се отнесли с депутатката от ГЕРБ " нападателно, чисто антропологично, със завист ".

На следващата забележка на Недялков, че Борисов е " разочаровал доста хора ", той отговори, че " има и други партии " с изключение на ГЕРБ, които те биха могли да поддържат.

" Не, вие знаете, че няма за кого (да се гласува) другояче ", беше репликата на издателя на ПИК.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР