Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов реши да се конфронтира с

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов реши да се конфронтира с
Коментари Харесай

Борисов критикува Тагарев за казуса с дрона в Тюленово, Пеевски го привиква в НС

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов реши да се конфронтира с министъра на защитата Тодор Тагарев поради медийните му мнения по случая с обезвреждането на дрона, паднал на скалите край Тюленово.

Критиките му пристигнаха малко откакто Корнелия Нинова изиска оставката на Тагарев поради бавната реакция на военните.

Сутринта Нова ТВ сподели озадачаващи фрагменти онлайн, на които се вижда по какъв начин служител на реда пуши на няколко крачки от към момента минирания дрон, до момента в който сякаш пази периметъра, а различен граждански човек се подхлъзва и пада във водата, до момента в който се пробва да стигне до устройството.

Тодор Тагарев изрази предварителна оценка, че устройството е обвързвано с войната в Украйна и че " подобен вид събития са ежеседмични ". Колкото до обстоятелството, че военните не са се отзовали на сигнала още нощес, той разгласи, че било за желание да се работи в светлата част на денонощието при такива обстановки.

Позицията му не се хареса на Борисов, който предложи на Тагарев през медиите да " бъде изцяло квалифициран, когато се изрича " по " чувствителни тематики ".

Борисов се изненада от изказванието, че всяка седмица " се разрушават дронове " в България и изиска от военния министър съответна информация за произхода на устройството.

" Когато министър на защитата се изрича, той би трябвало да знае какъв брой са, да ги осветли. Откъде е пристигнал - украински, съветски, български? Като излизат да приказват, цялото държавно управление, да се готвят. За страдание медиите са по-подготвени от тях и по-късно се постанова да се излиза с нови брифинги да се замазват нещата ", сподели още той.

Междувременно депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски разгласи, че ще бъде поискано изключително съвещание на Комисията по защита, на което министърът да даде информация за случая. Самият Пеевски не е член на тази комисия.

" Видяхме безнаказаност и липса на страна в този случай. От нощес до сутринта никой не взе ограничения, тъй като не можело да се реагира в тъмната част от денонощието. Това е неуместно ", разяснява Корнелия Нинова.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР