Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обезсмисли половината от промените в

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обезсмисли половината от промените в
Коментари Харесай

Борисов нареди на ГЕРБ да върне район Чужбина за тези, които работят за чужди икономики

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обезсмисли половината от измененията в Изборния кодекс, наложени от ГЕРБ в Комисията по правни въпроси.

Само няколко часа след маратонното среднощно съвещание Борисов разпореди на парламентарната си група да върне назад:
изборния регион " Чужбина ", от който " Движение за права и свободи са най-облагодетелствани " (по негова преценка),да се откаже от повдигането на бариерата за разкриване на секции отвън страната от 100 на 40 подписа до ЦИК, ида не закрива Обществения съвет към ЦИК.
" Ревизията " няма да засегне най-съществената смяна, прокарана през нощта - посредством връщане на ръчното преброяване на разписките вместо потреблението на готовия електронен протокол.

Всички тези решения бяха наложени с болшинство на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия в сряда без авансово разискване, като нямаха нищо общо с главната тематика на измененията - хартиените бюлетини.

От думите на Борисов се разбра, че неуместното съвещание е " отмъщението " на ГЕРБ за 45 Народно заседание, в което Изборният кодекс бил променян " на Рáзпети петък ".

" Нищо не постанова подобен драматизъм. Ние напън нямаме. Оставете регион " Чужбина ". Като го има, ще би трябвало да кажем от кои други региони ще вземем мандати. Нека да има спор - кое е по-важно, дали гласът на тези в България, или на тези, които работят за непознати стопански системи ", разгласи Бойко Борисов с нескрита провокация против конституционно предпазените изборни права на всички български жители.
На брифинга на ГЕРБ още веднъж не участваха публицисти - само че участваха ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова и ръководителят на Правната комисия Радомир Чолаков. Двамата бяха главните мотори на скандалните промени, поради които Борисов взе завой.Нито един от тях не проговори по време на 10-минутния монолог на партийния водач, който разгласи, че откакто изгледал утринните блокове, " изпълнителната комисия " на ГЕРБ е решила да даде " рекомендации " на парламентарната група.
" Ние сме ги били по техните правила и отново ще ги бием. Вие ще им връщате гласоподаватели, тъй като хората ще мислят, че имаме полза. Не, нямаме, желаеме правдивост ", разгласи той.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР