Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов намери за удачно да атакува

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов намери за удачно да атакува
Коментари Харесай

ГЕРБ е за санкции срещу руското ядрено гориво, но не и срещу Радев: Той си е такъв

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов откри за удачно да нападна за следващ път партиите, които счита за евентуални евроатлантически съдружници, вместо да съобщи експлицитна позиция на борба с Румен Радев.

Поводът този път са изказванията на Радев пред Европейския съвет: против военна помощ за Украйна и за несъгласие против глобите на Европейски Съюз срещу " Росатом " - решения, които работилият единствено до преди седмица парламент не е одобрявал и е посочил очевидно болшинство в изцяло противоположната посока.

" Радев си е подобен. Той си разгласи " Крим е съветски ", следва си тази политика. Виновниците не са в президентството. Виновниците са пред президентството. Ако ГЕРБ, " Да България ", " пепетата ", Движение за права и свободи бяхме създали евроатлантическо държавно управление, това към този момент щяхме да сме го създали. А предизборните им ходеници там... ще вървят (на митинг пред президентството) за един час и к`во?

" Радев ще им каже, що не направихте държавно управление, бъзльовци? Щото хубаво си седите на топло, пътувате в чужбина, имитирате някаква активност, а аз по този начин го виждам, по този начин го споделям. Който не охули Радев, към този момент ще стане неприятен. А когато ние издигахме претенденти против Радев да не стане президент, те го поддържаха ", беше обяснението на Бойко Борисов по тематиката.

В същото време, той даде да се разбере, че ГЕРБ се разграничава от изказванията на Радев за запазването на съветското нуклеарно гориво.

Борисов изброи към този момент взетите решения от 48 Народно заседание за диверсификация на горивото за АЕЦ " Козлодуй " от " Фраматом " и " Уестингхаус " и за придобиване на два реактора AP1000 от американския производител.

" Ако има наказания към нуклеарната енергетика на Русия, ние ще ги подкрепим, като през това време сме построили съпътстващата нова мощ. Това е позицията на ГЕРБ. Така работи ГЕРБ - за наказания и бързо строителство ", сподели още той.

Борисов продължи с офанзивите против " ", които бяха единствената показана в досегашния парламент мощ, осъдила дейностите на Радев.

" Когато афишират митинг през днешния ден, желаят ли и ние да отидем и аз да подвигна един пестник от другата страна, както те направиха в деня, в който ние вкарахме България в най-бялата организация в европейския банков съюз. Две години нищо. Вие за две години къде ни вкарахте, с изключение на в рецесия с горивата, рецесия с тока, рецесия с инфлацията, рецесия, рецесия, рецесия ", сподели още той.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР