Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов изрази силно неудовлетворение от провелата

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов изрази силно неудовлетворение от провелата
Коментари Харесай

Борисов за лидерската среща с ПП/ДБ: По-добре да забравим за нея

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов изрази мощно незадоволство от провелата се през вчерашния ден по този начин дълго чакана лидерска среща сред него и партията му и водачите на " Продължаваме промяната/Демократична България ". Тя продължи близо час и половина и приключи без необикновен резултат, като само Кирил Петков в изказване от под минута заяви, че е бил реализиран консенсус сходни

" Разбрахме се да се срещаме във вторник да се разбираме. И колкото по-бързо забравим за тази среща, толкоз по-добре. Все отново съм човек, който не обича да изнася неща от кухнята, само че желая да засегна няколко тематики ", сподели Борисов в границите на постоянната си утринна сводка преди началото на парламентарния ден.

И стартира с който, явно, е бил една от тематиките на срещата. " Категорично съдя държанието им ", акцентира Борисов.
 Иванов за съдружното съглашение: Важно е наличието, заглавието ще го уйдурдисаме
Иванов за съдружното съглашение: Важно е наличието, заглавието ще го уйдурдисаме

Трябва да си доизясним взаимните задължения и упования, изясни той

" Но не съществува. И ние сме срещу в София, експанзията, побоищата, това не може да е по този начин. (...) Да, правилно е, че те гледат от това, което вършиха протестиращите преди - те хвърляха яйца, свински уши, ковчези, домати... ", разяснява той. И акцентира с явна отпратка към, свързани с партията на Костадинов - министър-председателят е най-овластеният човек в страната, на който се подчиняват полиция и служби, като той би трябвало да прави работа, а не " да афишира ".

" Защо споделям, че би трябвало да забравим тази среща? Защото тя не създаде нищо с изключение на още една разграничителна линия. Която е помпозната демонстрация за издигане на месеци преди изборите. Асен Василев пристигна, пи кафе и отиде на среща с украинската посланичка. Нито тематика управническа стратегия, тъй като бюджетът е отражение на управническата стратегия, нито пакетите за помощ на Украйна, нито наводненията, какъв брой пари, до каква степен са стигнали комисии, по кое време хората от Северозапада ще получат помощ ", възмути се експремиерът. И уточни - лидерските срещи следвало да бъдат лидерски всъщност, само че когато се събирали 15 индивида, " ставало говорилня ".
 Коалиционно съглашение, контракт или пакт за ненападение сред ГЕРБ и ПП/ДБ?
Коалиционно съглашение, контракт или пакт за ненападение сред ГЕРБ и ПП/ДБ?

Наталия Киселова: Промените в Конституцията могат да минат и за 2, и за 5 месеца

" Борисовата страна " била съществена тематика на вчерашното събитие на " положителните сили " по издигане на Васил Терзиев, продължи с възмущението си той.

" Министър-председателят ли е на Борисов, министрите ли? Казват, че сме имали 10 зам.-министри, споделям им - в случай че желаят, да ги уволнят. Шефът на митниците ли, шефът на Национална агенция за приходите, шефът на БЕХ ли е на Борисов? В миг, в който трябваше да поставим оптимални старания, с цел да изберем управническа стратегия и бюджет, не го обсъждахме въобще. Защото от нас се желае единствено да натискаме копчета, доколкото разбрах. "

Все отново е имало конструктивен разговор сред Борисов и съпредседателя на Демократична България Атанас Атанасов , като се е стигнало до съгласие шефовете на службите сами да показват своите заместници.

В последна сметка обаче да имало такива регулярни лидерски срещи, не " било неприятно ". " Защото там може да се гледа и парламентарната стратегия, и точките, които влизат на Министерски съвет. Защото вицепремиерът Габриел се въздържа парите от БЕХ да бъдат извадени, единствено че те не се съгласиха и го одобриха ", отговори на въпрос на News.bg Бойко Борисов.
 Лидерска среща всеки вторник варди болшинството
Лидерска среща всеки вторник варди болшинството

Лаконичен коментар от ПП/ДБ, Борисов и ГЕРБ излязоха през задния вход
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР