Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и експерти на партията в

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и експерти на партията в
Коментари Харесай

Борисов: Днес има повече жертви, отколкото на война! А те си правят масовки

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и специалисти на партията в бранш " Туризъм " се срещнаха в централата на ГЕРБ с представители на туристическия отрасъл, както и с представители на ресторантьорския и хотелиерския бизнес.

На срещата първи думата взе климатологът проф. Георги Рачев, който напомни любопитен диалог с Бойко Борисов , който един път му се обадил по телефона и го питал за какво толкоз доста хвали гърците и техния туризъм. След това проф. Рачев, който е специалист и в бранш " Туризъм ", изясни, че в страната ни трябват туристи от чужбина.

Бившият министър председател се съгласи с огорчение с проф. Рачев и разяснява, че Турция и Гърция вършат сериозна реклама у нас, а ние 36 дни не можем един транспортен съд да изтеглим.

Зимата пристигна, в планините към този момент има сняг. Кой Ханс или Смит, както казваш ти, ще пристигна в тъмночервената зона. Миналата година при неприятния Борисов всички зимни курорти работеха на макс. А в този момент сме в тъмночервената зона, единствено тъй като не се имунизираха. Не им била задоволителна акцията за имунизиране. То единствено за ваксини се приказва, какво повече трябваше да създадем, сподели още Борисов и напомни, че с цел да подтиква имунизацията е въвел зелените коридори.

,,Въведох зелените коридори, август щяхме да сме блеснали. Дадохме половин милиард за избори, а в този момент ще съборят и зимния туризъм с тази тъмночервена зона. Въведохме ограниченията 60/40 и 70/30, до момента в който Национална агенция за приходите от приходна стана разплащателна организация. Най-голямата грижа в света положихме, а в този момент Кацаров приказва за национално злополучие. Пропиляно време!``, разяснява още водачът на ГЕРБ.

По думите му " всяка седмица се теглят половин милиард дълг ", вместо да се мисли за противоепидемични ограничения.

,,Само този месец са 1,8 милиарда лв., а тези пари ги няма на никое място – нито в образованието, нито в земеделието, нито в Министерство на вътрешните работи, нито в армията, нито в културата``, сподели още Борисов.

Няма спор за цената на тока. Излъгаха за цената на газа, хванахме ги и станаха за смях. Никой не знае защо взимат тези милиарди нов дълг. За седем месеца направиха единствено това, че ни вкараха в тъмночервената зона, продължи някогашният министър председател.

,,Разликата от преди и в този момент е, че тогава нямаше ваксини и по тази причина спорехме, а в този момент отхвърляме да ни затварят, тъй като имаме четири типа ваксина. Другата разлика е, че в този момент нямаме никакви ограничения. Бизнесът не е срещу зеления документ. Ние искахме антителата на преболедувалите да бъдат признати``, разяснява ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Моловете са празни, магазините са празни, заведенията са празни. Нощните заведения са полупразни. Токът е по 2,5, а спадът на оборота е 80%, възмути се ресторантьорът, а водачът на ГЕРБ го поддържа за въпросния документ, който да се издава на хора с антитела.

,,Стоях на летището и всеки ден обявявах какъв брой ваксини идват. Обиколих цяла Европа, всички сътрудници, всеки ми даде, за което доста благодаря, и в един миг имахме три милиона ваксини. Получихме най-вече и какво направихме?! Едните ги унищожихме, другите ги продадохме, третите ги дарихме, а с всеки минал ден периодите им изтичат``, възнегодува Борисов.

Днес имаме 145 умряли. Това са повече жертви, в сравнение с война. А те си вършат масовки! При нас нямаше нещо, което да не се опитаме да създадем за тази рецесия. Дори нямаше рецесия. Колегите ме питаха мен, тъй като аз първи затварях и първи отварях. Австрия гледаше от нас. Питаха ме какво мисля да направя. Ние първи отворихме заведенията за хранене, публиката по стадионите. Тогава нямаше медикаменти, нямаше ваксини, разяснява още водачът на ГЕРБ.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР