Председателят на фенклуба на Локомотив (София) Румен Първанов коментира събитията,

...
Председателят на фенклуба на Локомотив (София) Румен Първанов коментира събитията,
Коментари Харесай

Фен номер едно на Локо : Първият удар беше в корема на Величков!

Председателят на фенклуба на Локомотив (София) Румен Първанов разяснява събитията, свързани със случилото се след мача сред " железничарите " и Хебър.

Според ентусиастът, шефовете на отбора от Пазарджик са предизвикали багра, след който последваха арести в " Надежда ".

Първанов свидетелства за удар в корема на сина на легендата на " червено-черните " Бойчо Величков. Ето какво показа известният локомотивец в " Студио Дерби ":

" Видях със личните си очи какво стана. Нагледахме се на театрални постановки от управлението на Хебър. Ние в никакъв случай не сме толерирали насилието по стадионите. Винаги има две страни - причинител и гарант. Беше заложена бомба със закъснител. Беше направена провокация от управлението на Хебър, което беше от делегация от 13 души. Те ще дойдат доста огромен клуб.
 Бойчо Величков: Камери в ложите нямаме, само че доколкото разбрах човек с боксове е блъснал брата на Папазов
От Локо (Сф): Камери в ложите нямаме, само че разбрахме, че човек с боксове е блъснал брата на Папазов

" Аз се пробвах да предотвратя обстановката "

Те споделят, че са измъчвани от Бойчо Величков? Пълна измислица и неистина. Има огромно напрежение измежду нашите почитатели. Върху нашия клуб се прави съдийски произвол. Срещу Септември (София) в последната минута ни анулираха гол, бистър като сълза. Защо се анулира - вероятно единствено съдиите могат да знаят, може би трябваше да връщат парите. В Бургас преди втория гол има удар с лакът в лицето на наш футболист, само че нямаше реакция на съдията, последва гол. Онзи ден при 3:1 за нас отсекоха като захарна тръстика нашия централен нападател Диков, който се освободи от вратаря, само че съдията беше на три метра, само че нямаше никаква реакция. Това беше 100% дузпа и резултатът ставаше 4:1, съдийството беше позорно.

Хебър си бяха пристигнали със съдиите, само че това не ни оправдава. Те започнаха да се радват, никой не е споделил, че нямат право да се радва. Те започнаха обаче да се заяждат, да псуват, да наскърбяват почитателите, които седят 4-5 реда под ложата. " Да забележим в този момент по какъв начин ще влизате, отпадъци ", имаше и думи за майката. Започна и от ответната страна да има такива приказки.

Точно тогава се намеси синът на Бойчо Величков - Кристиян, който ги помоли да престанат. Последва псуване на майка от тяхна страна и един човек му нанесе нечовечен удар в корема. В този миг Бойчо Величков скочи да си отбрани сина, всеки на тази земя ще отбрани детето си. В ложите на стадиона не е имало побой на хората от Пазарджик. Единственият ударен беше синът на Бойчо Величков. Ако е имало нещо, то е станало след това надолу по стълбите или вън на паркинга. Там обаче не съм директен свидетел и не мога да разясня. Видях надменно поведение, предизвикателно държание, псуване и заяждане.

Защо не е осъден и провокаторът? Те си поръчаха безредиците и най-после, за жалост, получиха това, което поръчаха.

Истина е, че братът на Папазов е споделил, че в този момент ще отиде да вземе револвера от колата и да ни избие . Тази имитация отприщи гнева. Ако беше стигнал до колата, може би в този момент щяхме да броим трупове. Не знам със силата на какъв този човек ще вади револвер и ще стреля по хората. Да не е хубаво да те бият, само че не е хубаво и да си поръчваш багра.

Бойчо Величков е арестуван по обвиняванията на братя Папазови. Когато той е играл за Локомотив (София) и националния тим на България, те са ритали топката някъде по Пазарджик. Той е легенда, имаше имитация от ложата: " Бият Бойчо Величков ". Това отприщи напрежението, този човек е икона за нас, хората скочиха да защитят него и сина му. Боят е бил на паркинга, там е била репликата за револвера.
 Бойчо Величков е с повдигнато обвиняване за причиняване на лека телесна щета
Бойчо Величков е с повдигнато обвиняване за причиняване на лека телесна щета

Спортният шеф на Локо (Сф) е бил освободен под гаранция от 2000 лева

Локомотив заслужава и би трябвало да бъде осъден , само че би трябвало да санкционират и подбудителите. Не може едно закононарушение да има единствено една страна. Не може да нападаш и след това да ревеш като малко дете. Имаше 2-3 души от Хебър, които направиха целия скандал, а по-късно изчезнаха от фрагментите.

Чух, че са били бити с боксове и железни пръти. Това е смешното в тази ситуация. На входовете ни претърсват, няма по какъв начин почитател да влезе с бокс или железен кол. Взимат ни запалките от джобовете, смъкват ни капачките на шишетата с вода. Това е клевета, клюка. Как ще влезе човек с железен кол на стадиона?! Абсолютни нелепости са това, няма поръчана специфична група, която да ги чака долу да ги бие. Там, където би трябвало да има камери, там има.

Те започнаха багра в ложите, като удариха сина на Бойчо Величков , а по-късно го изкараха него отговорен - че той е провел всичко. Не е правилно, беше спонтанна реакция на почитателите. Не може да пристигна човек, който се показва за началник, който споделя, че дава парите, да псува по този начин брутално, да наскърбява, да налита на пердах. Не знам какво е очаквал да се случи. Ако аз се държа по този начин, аз също ще хапвам пердах.

Нека санкционират и Хебър. Президентът на Хебър желал изваждане на Локомотив (София). Той не може да споделя по какъв начин да бъде осъден Локомотив . Със същата мощ ние можем да желаеме изваждане на Хебър, тъй като провокираха багра. В българския футбол си има разпоредба на БФС, има член, точка. Говорим за ниска просвета и образование. Тяхното поведение беше непоносимо, те са основателите на всичко, те са виновниците. Всичко потегли от тяхната провокация, част от нашите почитатели се подадоха на тази провокация. Беше отвратителна, жестока провокация. Искам да видя какъв брой ще бъде осъден тимът на Хебър за провокираните вълнения.

Не може един началник да се държи по този метод. Имаше удар в сина на Бойчо Величков . Разбирам президента на Хебър - има удари по лицето му, това е реалност - и аз да съм набит, и аз ще плача. Но когато си поръчваш багра, както си поръчваш кебапчета в заведението, не би трябвало да ревеш толкоз. Можеше да има и бити почитатели на Локомотив, можеше да има и убити, в случай че беше стигнал до колата да си вземе револвера ".
 Държавата и Министерство на вътрешните работи няма да толерират прояви като тази в
Държавата и Министерство на вътрешните работи няма да толерират прояви като тази в " Надежда "

" Единият от арестуваните е изпълнителният шеф на Локомотив Бойчо Величков "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР