Председателят на Фед Джанет Йелън. Още по темата Тя трябва

...
Председателят на Фед Джанет Йелън. Още по темата Тя трябва
Коментари Харесай

Фед предупреди, че частната задлъжнялост в САЩ може да се влоши

Председателят на Фед Джанет Йелън.

Още по тематиката
Тя би трябвало да се резервира до постигане на целевата инфлация

Високите лихви оказаха противоречив резултат върху приходите на банките

Рисковете за развиването на еврозоната се дължат основно на външни фактори

Федералният запас поддържа възходящото опасенията на американските вложители за качеството на отпусканите от банките заеми, най-вече към компании с високи равнища на задлъжнялост, основани на положителни планирани резултати. Предупреждението беше отправено от Службата за валутен надзор и Федералната корпорация за гарантиране на влоговете, оповестява Financial Times.

Тенденцията за разпределяне на от ден на ден рискови заеми стартира, когато рекордно ниската рентабилност на множеството европейски държавни скъпи бумаги (ДЦК) принуди огромна част от вложителите на Стария континент да се извърнат към американските и азиатските финансови пазари, с цел да поддържат облагите си. Благодарение на това, редица американски показатели доближиха рекордно високи равнища, а наградите по обслужването на висококачествените корпоративни задължения бяха изтласкани до рекордно дъно.

" Банките си разрешават по-сериозно кредитиране, тъй като маржовете им на облага сега са са дребни. ", изяснява Дейвид Дейгъл, капиталов управител в Capital Group.

Железният надзор на Фед

От Фед предизвестиха, че " неефективните съглашения, прекомерно демократичните условия за погасяване на кредитити и незадоволителните темпове на заделяне на хранителни запаси по предоговарянето на заеми, биха моли да попречат на намаляването на задлъжнялостта в стопанската система. " Докладът на регулатора съставлява още един симптом, че контролът на Фед върху активността на банките ще остане все толкоз претенциозен, макар предстоящото облекчение на законовите регулации в бранша, дадено от президента Тръмп.

Най-сериозни са опасенията на Фед обаче по отношението на критериите за разпределяне на заеми. Регулаторът заяви, че към момента броят на банките, разчитащи на оптимистичните прогнози за представянето избрана компания при предоговарянето на кредитни съглашения, е прекомерно огромен, а големи суми вследствие на това са отпускани на към този момент задлъжняли компании. Определени планирани проекти като да вземем за пример сполучливо осъществяване на тактика за съкращаването на разноските на една компания или разминавания в оценката на активите й, постоянно се показват на банките за да се сътвори по-голямо доверие в избрани компании и те да наподобяват по-платежоспособни.

Non-pass към момента е прекомерно висок

Надценяването на представянето на избрана компания към момента постоянно се трансформира в причина тя да бъде категоризирана като pass, а не като non-pass, подредба въведена от федералния запас преди към 4 години, която разграничава дали отпущането на заем към към този момент задлъжняла компания, известно като " leverage lending ", е възможно. По данни на службите към Федералния запас, делът на non-pass отпущането на заеми в кредитния портфейл на американската стопанска система остава доста високо, макар че е намалял до 9.7% през второто тримесечие при 10.3% за първото. Кредитния портфейл на Съединени американски щати включва всички заеми, в това число на задгранични банки, към над 6900 американски компании, на обща стойност над 4.3 трлн. $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР