Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че в разговора

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че в разговора
Коментари Харесай

Председателят на Европейския съвет "настоятелно призова" за незабавен хуманитарен достъп до Мариупол в разговор с Путин

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че в диалога си с съветския президент Владимир Путин в петък е " настоял " за неотложен филантропичен достъп и безвредно прекосяване от Мариупол и други обсадени градове, съобщи CNN.

Мишел " изрично удостовери позицията на Европейски Съюз: поддръжка за Украйна и нейния суверенитет, наказание и наказания за експанзията на Русия ", съобщи той в петък в туитър в своя формален акаунт.

 

Междувременно от Кремъл оповестиха, че Путин е провел " дълъг телефонен диалог " с Мишел.

" Развитието на обстановката в Украйна беше разисквано в детайли. Шарл Мишел осведоми Владимир Путин за контактите си с украинското управление по време на неотдавнашното си пътешестване до Киев " , се споделя в изказване на Кремъл.

Путин " посочи кардиналните си оценки във връзка със специфичната военна интервенция за отбрана на републиките в Донбас " и приказва за " ограниченията, които се подхващат непрекъснато за отбрана на цивилното население, ежедневното отваряне на филантропични коридори и оповестяването на помирение за безвредна евакуация на цивилното население от зоната на бойните дейности ", оповестиха от Кремъл.

 

 

" Беше маркирано, че след освобождението на Мариупол по филантропични съображения е издадена заповед за анулация на щурма на промишлената зона на завода " Азовстал ". В същото време на всички военнослужещи от въоръжените сили на Украйна, бойци от националистическите батальони и задгранични наемници, които сложат оръжие, се подсигурява живот, почтено лекуване в сходство с интернационалното право и даване на квалифицирана здравна помощ. Но киевският режим не им дава тази опция ", обявиха от Кремъл.

 

 

От седмици международните водачи упрекват Русия в осъществяване на военни закононарушения, отбелязва  CNN. В Буча и край Мариупол са открити всеобщи гробове и убити цивилни. Главният прокурор на Международния углавен съд назова Украйна " място на закононарушение ", откакто на 2 март МНС публично стартира следствие на обстановката в Украйна. Точно през днешния ден лондонската Метрополитен полиция заяви, че е получила към 50 сигнала за хипотетични военни закононарушения в Украйна, защото събира доказателства, с цел да подкрепи МНС в настоящото му следствие.

В отговор на апела на Мишел за директен контакт сред Путин и украинския президент Владимир Зеленский, Путин " удостовери добре известната позиция по този въпрос, като означи, че такава опция зависи, по-специално, от съответните резултати в продължаващите договаряния сред съветски и украински представители, по време на които украинската страна демонстрира променчивост и не е подготвена да търси взаимно допустими решения ".

 

 

Кремъл също по този начин повтори изказванията си, че управленията на " множеството " страни от Европейски Съюз " се отдават " на русофобия, " която се демонстрира да вземем за пример в културната, филантропичната и спортната сфера ".

 

 

 

 

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР