Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че иска страните

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че иска страните
Коментари Харесай

Шарл Мишел призовава за конфискация на санкционирани руски активи


Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че желае страните от Европейски Съюз да конфискуват глобени активи, с цел да накарат Русия да заплати за нанесените от войната вреди на Украйна, написа " Политико ".

Мишел разяснява, че се надява да се изземат глобените активи - общо десетки милиарди в брой, недвижими парцели, яхти и друго имущество - в изявление за осведомителната работа " Интерфакс-Украйна ", оповестено в четвъртък.

Мишел признава, че сходни конфискации ще доведат до трудно сложен юридически развой в националните правни системи на всичките 27 страни членки и не даде детайлности за това по какъв начин може да бъде реализирано.

Коментарите на Мишел повториха предлагането, показано предходната седмица от президента на Съединени американски щати Джо Байдън за усъвършенстване на конфискуването и отнемането на глобени активи на съветски олигарси .

" Лично аз съм безусловно уверен, че това е извънредно значимо освен за заледяване на активи, само че и с цел да направи допустимо конфискуването ", сподели Мишел в изявлението. " Според мен това е въпрос на правдивост ", добави той, " да създадем тези пари налични... изключително за възобновяване на страната. Това е въпрос на правдивост, въпрос на правдивост. "

В изявлението Мишел добави, че е помолил правната работа на Съвета да излезе с " някои хрумвания , с цел да се откри правно решение в сходство с правилата на правовата страна, което да улесни и направи допустимо конфискацията на имуществото на хората които са глобени от Европейски Съюз или от други страни по света ".

Но надалеч не е ясно, че даже най-хубавите адвокати в Европейски Съюз ще намерят магическо решение .

Докато страните от Европейски Съюз дружно вземат решение кои наказания да наложат и на кого, ограниченията се ползват на национално равнище, където са предмет на националните закони и правни провокации . Санкциите могат да бъдат обжалвани и в Съда на Европейския съюз, където Европейски Съюз постоянно е губил сходни каузи. Длъжностни лица с известност, като някогашния президент на Украйна Виктор Янукович и някогашния египетски президент Хосни Мубарак, завоюваха правосъдни каузи против Европейски Съюз, свързани със наказания.

" Трябва време ", призна Мишел в изявлението. " Това е сложен и дълъг развой . "
 Байдън предложи иззетите съветски пари да се употребяват за възобновяване на Украйна
Байдън предложи иззетите съветски пари да се употребяват за възобновяване на Украйна

За задачата ще се създаде особено законодателство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР