Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че ЕС и

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че ЕС и
Коментари Харесай

Байдън подаде ръка на ЕС, но изглежда с мисъл за Китай

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че Европейски Съюз и Съединени американски щати могат да промотират демократичните полезности, като работят дружно, откакто президентът Джо Байдън се причисли към видеосрещата на върха с водачите на блока, съобщи БГНЕС.
" Като застанат дружно, един до друг, Европейски Съюз и Съединени американски щати могат да покажат, че демокрациите са най-подходящият метод за отбрана на жителите, за издигане на достолепието на хората и генериране на разцвет ", написа Мишел в Twitter.
 Байдън: Ще се кандидатирам за втори мандат, бактисвам без Тръмп Байдън: Ще се кандидатирам за втори мандат, бактисвам без Тръмп
Американският президент Джо Байдън съобщи пред публицисти, че неговото " очакване " е да се кандидатира за преизбиране през 2024 година, което...
Байдън прикани в първите си взаимни договаряния с всички 27 водачи на Европейски Съюз, за възобновяване на връзките, раздрани от предшественика му Доналд Тръмп.
" Изключително съм задоволен от метода, по който президентът Байдън начерта бъдещето в връзките с Европейски Съюз ", съобщи министър-председателят Бойко Борисов по отношение на присъединяване на Байдън във видеоконференцията. " Ключовото тук е да бъдем дружно, да бъдем солидарни, да си помогнем и за имунизациите. Особено сме щастливи, че се завръщат в Парижкото съглашение. Това е извънредно значимо, тъй като чистата природа, чистата околна среда, чистото произвеждане - те вървят дружно с дигитализацията, с развиването на света в новите му орбити, по които сега всички ние работим ", съобщи Борисов. Той уточни водещата роля на НАТО като световен състезател за сигурността на страните в Европейски Съюз и в демократичния свят.
Съединени американски щати се надяват да изградят общ фронт на демокрациите против възходящата мощност на властническите сили, водени от Китай и желаят да привлекат като съдружник Европейски Съюз.
Лидерите на Европейски Съюз на собствен ред приветстваха обещанието на Вашингтон да работят дружно, макар че някои настояват, че блокът би трябвало да остане по-независим след изолационистката политика на Тръмп.
 Огнян Минчев: България е рисково пробита откъм отбрана на своите ползи Огнян Минчев: България е рисково пробита откъм отбрана на своите ползи
„ Шпионският скандал е абсурден поради това, че група от 5-6 индивида може да действа в Министерството на защитата, да доставя...
Съединени американски щати и Европейски Съюз направиха първа стъпки към координирани взаимни дейности против Пекин в понеделник, като оповестиха синхронизирани наказания поради репресиите против уйгурите в Китай. Те също по този начин се споразумяха по-рано тази седмица да прекратят наложените по времето на Тръмп мита " тит-а-тат " поради комерсиалния спор,.
Европейски Съюз желае да работи с Байдън за битка с пандемията от ковид и с изменението на климата, откакто той върна Съединени американски щати като страна в Парижкото съглашение от 2016 година
Тръмп не организира общи диалози с всички водачи на Европейски Съюз, до момента в който двамата предходни президенти Барак Обама и Джордж Буш имаха срещи с целия блок.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР