Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че на вчерашната

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че на вчерашната
Коментари Харесай

Европейският съвет не постигна пробив в преговорите за бюджета на ЕС

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви, че на вчерашната видеоконференция на държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз още веднъж не е била реализирана договореност за идващия общ бюджет до 2027 година, съобщи Та.

Той удостовери, че три страни (Полша, Унгария и Словения - бел. кор.) са срещу предлаганото обвързване на бюджетните разноски със положението на върховенството на закона. По неговите думи въпросът ще бъде разискван още веднъж през декември и договарянията ще бъдат сложни.

Мишел означи, че през юли Европейският съвет единомислещо е приел рамката на бюджета и обвързването на разноските със законността. Той настоя договарянията да продължат до постигането на общоприемливо решение.

Липсата на нужното единогласие е спънка за обезпечаването на средства за превъзмогване на икономическите последствия от пандемията от Ковид-19. Ръководството на Европейския парламент през вчерашния ден съобщи, че не е готово на спомагателни отстъпки от предлаганите промени за бюджетните разноски.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР