Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел няма да се яви

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел няма да се яви
Коментари Харесай

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел със сериозни проблеми

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел няма да се яви на следващия ден пред Европейския парламент в Страсбург, с цел да показа равносметка от срещата на държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз през декември предходната година, поради вдървен кръст. Това оповестиха белгийски медии, като се позоваха на удостоверение на новината от представител на Мишел, предава Българска телеграфна агенция.

Говорителят е пояснил, че доктор е наредил на Мишел да не се движи и по тази причина докладът пред евродепутатите се отсрочва за февруари.

Европейски медии оповестиха през вчерашния ден, че евродепутати упорстват Мишел да подаде оставка още в този момент от поста на ръководител на Европейския съвет, откакто преди дни разгласи, че има намерение да се отдръпна прибързано и да се кандидатира за Екологичен потенциал. Мандатът му изтича през ноември, само че Мишел изрази подготвеност да напусне до юли и допусна, че по този начин оставя задоволително време за избор на негов правоприемник.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР