Председателят на Европейския съвет и бивш премиер на Полша (2007-2014

...
Председателят на Европейския съвет и бивш премиер на Полша (2007-2014
Коментари Харесай

Доналд Туск разкритикува политиците, подкрепящи Русия

Председателят на Европейския съвет и някогашен министър председател на Полша (2007-2014 г.) Доналд Туск насочи рецензии към политиците, противопоставящи се на европейските полезности или подкрепящи Русия и нейното управление. Той направи това изявление през днешния ден на конгреса на фракцията в Европейския парламент на Европейската национална партия (ЕНП) в Хелзинки, съобщи ТАСС.

" Никой няма право, най-малко не в нашето политическо семейство, да протяга ръка на демократичната народна власт и нейните основи ", сподели Туск и добави: " Позволете ми да ви кажа искрено: в случай че заставате против върховенството на закона и самостоятелните съдилища - вие не сте християндемократ. Ако не ви харесват свободните медии, в случай че толерирате ксенофобията, хомофобията, национализма и антисемитизма - вие не сте християндемократ. Ако поставяте страната или нацията против или над свободата и достолепието на обособената персона - вие не сте християндемократ ", предава Българска телеграфна агенция.

Според Туск християндемократ не може да бъде също човек, който " желае спор и разделяне в световен проект и вътре в Европейския съюз ". След това той втвърди тона.

" Ако подкрепяте Путин и нападате Украйна, в случай че подкрепяте агресора и заставате против жертвата - вие не сте християндемократ ", означи Туск. Председателят на Европейския съвет изрази опасения също от устрема " да се размени западния модел на демократична народна власт с източния модел на властническа народна власт ".

По-рано през днешния ден Доналд Туск се срещна в Хелзинки с украинския президент Петро Порошенко.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР