Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че ще свика

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че ще свика
Коментари Харесай

Туск ще свика извънредна среща на върха за Брекзит през ноември

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че ще свика изключителна среща на върха на Европейски Съюз за Брекзит към средата на ноември за завършване на съглашението с Англия, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

На конференция преди срещата на върха на 28-те водачи от Европейски Съюз в Залцбург по-късно през днешния ден Туск сподели: " Преговорите за Брекзит навлизат в решителна фаза. Към днешния ден към момента са вероятни разнообразни сюжети, само че бих желал да подчертая, че някои от предложенията на премиера Мей от Чекърс приказват за позитивна еволюция в метода на Обединеното кралство ".

Туск съобщи, че това се отнася за готовността на Обединеното кралство да работи тясно с Европейски Съюз по сигурността и външната политика след Брекзит. Той обаче акцентира, че съдържащите се в тактиката от Чекърс оферти на премиера Тереза Мей за бъдещата ирландска граница и икономическото съдействие сред съюза и Англия " ще би трябвало да бъдат модифицирани и по тях да се договаря още ".

" Днес може би има повече вяра, само че несъмнено времето понижава от ден на ден и повече ", добави Туск. " Трябва да използваме всеки един оставащ ден за договаряния. Бих желал завършването им да стане още тази есен ", сподели той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР