Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че решенията по

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че решенията по
Коментари Харесай

Туск: Рано е да се говори за успех на миграционното споразумение

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че решенията по миграцията, взети на срещата на високо ниво на Европейски Съюз са най-лесната част от оправянето с въпроса, написа Politico, съобщи " Фокус ".
„ Твърде рано е да се приказва за триумф. Това е най-лесната част от задачата спрямо това, което ни чака на място, когато стартираме да прилагаме това, за което се споразумяхме “, съобщи Туск. Той показа детайлите на съглашението: платформи за разтоварване на мигрантните оттатък Европа, перо в идващия дълготраен бюджет на Европейски Съюз за битка с незаконната миграция и усилване на поддръжката към либийската брегова защита.
Лидерите на Европейски Съюз са се съгласили с френско-италианското предложение да се основат центрове за надзор на европейска територия в страните, които са съгласни да ги изградят.
„ Изпратили сме послания на всички кораби, в това число и на тези на неправителствените организации в Средиземно море, че те би трябвало да почитат закона и да не пречат на либийската брегова защита “, съобщи Туск.
Отделно той добави, че е реализирано съглашение за идващия транш средства за Турция и даването на спомагателни половин милиард евро за Тръстовия фонд за Африка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР