Председателят на Европейския съвет Доналд Туск с нови критики към

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск с нови критики към
Коментари Харесай

Туск към Тръмп: Търгувай, не воювай

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск с нови рецензии към президента на Съединени американски щати. Той прикани Доналд Тръмп да води диалози за търговия с Евросъюза, вместо да стартира " комерсиална война ". Думите на Туск идват във връзка проектите на Вашингтон за въвеждане на мита за вноса на стомана и алуминий в Съединени американски щати от Европа.

" Г-н президент, правете търговия, не война. Вместо комерсиална война, в този момент ние би трябвало да се върнем към американско-европейските диалози ", написа Туск в Twitter по време на аудиенция в Хелзинки, където се срещна с финландския министър председател Юха Сипила за диалози по Брекзит, съобщи БГНЕС.

Миналата седмица Туск предизвести, че проектите на Тръмп могат да доведат до " сериозен търговски спор " сред Вашингтон и останалата част от света, в това число и Европейски Съюз. Еврокомисията предизвести, че ще има ответни ограничения против основни американски артикули, внасяни в Европа. Тръмп аргументира желанията си за новите мита като противопоставяне на нечестна конкуренция във връзка с американската индустрия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР