Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предупреди, че президентът на

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предупреди, че президентът на
Коментари Харесай

Доналд Туск: САЩ предизвикват основите на световния ред

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск предизвести, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп се пробва да отстрани или предоговори серия от интернационалните съглашения, което е опасност за международния ред след Студената война. Това предава AFP, представена от " Фокус ".
„ Ясно е, че американският президент и останалите от Г-7 ще продължат да спорят за търговията, климатичните промени и иранското нуклеарно съглашение “, съобщи Туск пред кореспонденти преди срещата на „ Групата на седемте “ в канадския град Ла Малбайе в провинция Квебек.
„ Това, което ми тормози, е, че учреденият на правила международен ред е провокиран, изненадващо не от нормалните обвинени, а от главният му проектант и поръчител Съединени американски щати “, добави Туск.
По-рано през днешния ден Тръмп прикани за връщането на Русия в Г-7. В тази връзка Туск съобщи, че страните от групата резервират единение по множеството въпроси, включително и във връзка с Русия.
„ Очевидно е, че американският президент и останалите членове на групата не престават да не са съгласни едни с други по търговията, климатичните промени и иранската нуклеарна стратегия “, сподели ръководителят на Европейския съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР