Председателят на Европейския съвет Доналд Туск, председателя на Европарламента Антонио

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск, председателя на Европарламента Антонио
Коментари Харесай

Туск, Таяни и Юнкер с по-малко охрана от Пеевски, депутатът отсвири церемонията

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск, ръководителя на Европарламента Антонио Таяни и ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер – взети дружно, са охранявани от по-малко гардове в сравнение с Делян Пеевски. На церемонията по разкриване на българското европредседателство в Народния спектакъл „ Иван Вазов “ за тяхната персонална сигурност са се грижили 12 души. Става дума за лична защита. Това оповестиха за Фог нюз чиновници от Националната работа за защита (НСО). Те са възмутени, че даже и по време на председателството, когато всеки човек е необходим за обезпечаване на сигурността на гостите, над 15 техни сътрудници са заделени да пазят олигарха от Движение за права и свободи.

Обясниха също, че за откриването са били ангажирани повече гардове от всеки различен път, както и хора от спецзвената на Министерство на вътрешните работи, само че персоналните за Туск, Таяни и Юнкер са били 12. Нашите източници отхвърлиха да разясняват дали висопостовените лица от Брюксел имат персонална защита, с която пътуват зад граница. Не е в нашата компетентност, а и да знаехме, нямаше да споделим такава информация, безапелационни са те. При всички случаи обаче такива обилни и многочислени кортежи от охранители, каквито има у нас, в Европа нямало. Дори след терористичните офанзиви в Брюксел през март 2016 година защитата на ръководителите на Европейски Съюз е била засилена единствено няколко дни.

Над 50 чиновници на НСО и ДАНС, плюс частни охранители вардят „ бореца против олигархията “, както самичък се назова Делян Пеевски сега. Вече не се знаело кои са държавните, кои частните и кои са чиновници на ДАНС – толкоз се били омешали пазачите на индивид.

На този декор евролидерите изглеждали като дребни риби с компания в Делиормана, които изкупуват овце. Сравнението било на самия народен представител, който по този метод коментирал паниката към откриването на европредседателството, настояват негови понати. Като народен представител от придвижването той имал персонална покана, изпратена му от името на премиера Бойко Борисов, само че отказал да участва. Било рисковано от позиция на персоналната му сигурност. Служители от НСО обаче се майтапят, че би било огромна атракция напредването му под кевларено одеало и рота бабанки, тичащи край едрокалибрения политико-милионер.

Трима офицери от Националната работа за защита са в екипа, който дава отговор за сигурността на Пеевски. Останалите са сержанти. Те официално били на послушание на своя началник Ангел Антонов, само че в реалност ги командвал Марио, водачът на Пеевски. Именно Марио разпореждал промените и броя на чиновниците, които трябвало да „ покриват” местата за срещи и банкети на Пеевски. Осен това от НСО били дали цялостна информация за биографиите и прочие на охранителите. Пеевски постоянно ги ругаел и сменял.

От ДАНС пък обезпечили смени от по двама чиновници, които следят да не се случи нещо на Пеевски, когато е в бърлогата си хотел „ Берлин “.

Строго защитавана загадка е какъв брой коства на данъкоплатците защитата на Пеевски от НСО. Според някои тя е към половин милион, само че други настояват, че е най-малко двойно и даже повече. Варденето на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, той и настойник и преподавател на Пеевски коствала към 1,5 млн.

Отделно Пеевски вади по към 200 000 евро всеки месец за частна защита за него, майка му и някои от офисите и парцелите, които са изключително скъпи за тях. Досега обаче данъчните нито един път не са се поинтересували от произхода на парите, с които олигархът покрива целия този харч и от кое място идват.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР