Председателят на Европейския съвет Доналд Туск каза днес, че отлагането

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск каза днес, че отлагането
Коментари Харесай

Доналд Туск: Отлагането на брекзит би било "рационално решение"

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск сподели през днешния ден, че отлагането на брекзит оттатък планувания период на 29 март би било " рационално решение ", тъй като няма болшинство в английския парламент за утвърждението на договорката с Европейски Съюз, оповестиха Ройтерс и ДПА.

В коридорите на срещата на върха Европейски Съюз – Арабска лига в Шарм ел Шейх Туск уточни, че без значение от резултата страните членки на пакта ще покажат " оптимално схващане и благосклонност ".

Туск направи това изказване след срещата си с английския министър председател Тереза Мей в коридорите на форума.

Снимка: Reuters

" Смятам, че в ситуацията, в което се намираме, удължаването на периода би било рационално решение, само че министър председателят Тереза Мей към момента смята, че ще може да избегне този сюжет ", сподели Туск на конференция в египетския курорт.
Британският парламент ще гласоподава съглашението с Брюксел за брекзит до 12 март Според Тереза Мей напускането на Европейски Съюз на 29 март е „ постижимо ”
Туск сподели, че с Мей са разискали " правния и политически подтекст на допустимо удължение " на двегодишния период за договаряния за брекзит, изтичащ на 29 март.

" Според мен е изцяло ясно, че няма болшинство в Камарата на общините за утвърждение на договорката. Ще бъдем изправени пред различен, безреден брекзит или пред отсрочване ", уточни Туск.

" Колкото по-малко време остава до 29 март, толкоз е по-вероятна опцията за отсрочване. Това е справедлив факт, не е наш проект или цел, а справедлив факт ", заключи Туск.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР