Председателят на Европейския съвет Доналд Туск каза днес, че не

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск каза днес, че не
Коментари Харесай

Доналд Туск се яви като свидетел в Полша

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск сподели през днешния ден, че не е имал право, нито е играл някаква роля в подготовката на каквито и да е полети, употребявани от него или от полския президент, когато е бил министър-председател на Полша, съобщи ТАСС.

Туск даде показания пред съд във Варшава във връзка със самолетната злополука край съветския град Смоленск през април 2010 година, при която починаха полският президент Лех Качински и още 95 индивида.

Семействата на някои от жертвите заведоха правосъдни каузи против чиновници от тогавашното държавно управление на Туск, в това число началника на канцеларията му, като обявиха, че те не са подсигурили сигурността на полета.

Туск се яви като очевидец, а не като обвинен. Той сподели пред съда, че не е имал въздействие или роля в подготовката на своите полети или тези на президента и че високо е ценил работата на началника на своята канцелария.

Според наблюдаващи настоящето полско държавно управление употребява правосъдното дело, с цел да подкопае позицията на Туск, който към момента има забележителен политически капацитет в Полша.

Лидерът на ръководещата партия " Право и правдивост " Ярослав Качински, който е брат на починалия полски президент, упреква за злополуката Туск и Русия.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР