Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изненада всички, започвайки речта

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изненада всички, започвайки речта
Коментари Харесай

Туск с уникална реч на български, Народният театър онемя!

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изненада всички, започвайки речта си по случай председателството със стиха на Иван Вазов " Отечество общително, по какъв начин хубаво си ти! " Той го изрецетира на верен български и по-късно продължи и самата си тирада на български. Думите му бяха извънредно мощни, прочувствени и нелишени от възприятие за комизъм:
"Като поляк добре разбирам какъв брой доста работа, кураж и решителност ви е коствало на вас, българите да постигнете тези европейски триумфи за вашето родно място. Никой не ви е дал нищо безплатно. По-младите генерации вероятно свързват театъра, в който се намираме в този момент, по-скоро с известния артист Захари Бахаров и играта му в " Игра на тронове ", в сравнение с с поезията на Вазов.

Историята на Балканите е по-интересна и по-драматична, в сравнение с Игра на тронове, въпреки в нея да няма тронове. Стабилност, сигурност, благополучие - това заслужават хората в целия този район. Добре, че един от целите на българското председателство е бъдещето на западните Балкани. Кой различен, в случай че не вие, потомците на Спартак, вие, които не сте изгубили знаме в борба, кой различен би бил на висотата на тази значима и сложна задача - да се възобнови европейската вероятност за целия район.

Ето за какво имам вяра, че вашето председателство, ще е толкоз резултатно, колкото преди четвърт век беше Христо Стоичков в в международната купа. С министър-председател, който би могъл да сплаши не един тракийски войник, ще се справите ", сподели Туск.

"Всяка тирада или всяко изявление е несвоевременно след речта на нашия другар Доналд Туск. Ние като българи фактически би трябвало да оценим, че ръководителят на Съвета е положил толкоз старания да научи на български своята тирада ", бе първата реакция на Бойко Борисов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР