Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола потвърди инцидента в Twitter,

...
Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола потвърди инцидента в Twitter,
Коментари Харесай

Руски хакери свалиха сайта на Европейския парламент frognews.bg

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола удостовери случая в Twitter, като добави, че техните „ ИТ специалисти дават отпор и пазят системите си “.

„ В момента достъпността на уеб страницата Europarl_EN е наранена извън заради високо равнище на външен мрежов трафик “

 

„ Този трафик е обвързван със събитие, обвързвано с DDOS офанзива (Distributed Denial of Service). Екипите на Екологичен потенциал работят за допустимо най-бързото разрешаване на този проблем. “

Атаката наподобява е в отговор на признатата неотдавна резолюция на Европейския парламент, в която Русия е оповестена за страна, спонсорираща тероризма, и за страна, която „ употребява средства за тероризъм„.

В новинарски материал, оповестен на уеб страницата на Европейския парламент, се споделя, че евродепутатите са призовали Европейски Съюз да „ продължи изолацията за Русия в интернационален проект, в това число когато става въпрос за участието на Русия в интернационалните организации и органи като Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “.

Евродепутатите желаят също по този начин да се понижат дипломатическите връзки с Русия, контактите на Европейски Съюз с публични съветски представители да се сведат до абсолютния най-малко, а обвързваните с съветската страна институции в Европейски Съюз, които популяризират агитация по света, да бъдат закрити и неразрешени. “

Напоследък Killnet е много дейна група, която обаче не си е построила име. Наскоро тя съумя да смъкна уебсайтовете на няколко летища в Съединени американски щати (не е повлияла на полетите), а също по този начин се насочи към JPMorgan Chase, както и към Министерството на финансите на Съединени американски щати, написа още kaldata.com.

При всички тези произшествия последствията бяха незначителни, а офанзивите бяха разказани от ФБР като слаби.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР