Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола коментира разговорите за влизането

...
Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола коментира разговорите за влизането
Коментари Харесай

Роберта Мецола: Ние сме на ваша страна. Няма причина да не приемем България в Шенген

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола разяснява диалозите за влизането на България и Румъния в Шенген.

" Ние сме на ваша страна. Няма причина да не приемем България, откакто тя покри всички критерии ", сподели тя. Това се случи на къса конференция преди словото на българския министър председател пред европейските депутати в Страсбург.

Изявлението ѝ стартира с апел към общи старания за привършване на спора в Газа. След това приветства Николай Денков.

" За мен е ясно, че присъединението към Еврозоната е най-хубавото решение за страната, хората и бизнесите. Затова беше и толкоз нужно да бъде реализирано единодушието в ротационния кабинет на България. Това е знак за непоклатимост ", означи президентът на Екологичен потенциал.

" Първо желая да благодаря за поканата да показва позициите на България в дебатите и да затвърдя отдадеността на страната да бъде изцяло призната в европейските структури. Благодаря Ви и за поддръжката по отношение на влизането ни в Шенген. Имаме потребност от тази помощ, ще продължим да работим интензивно, тъй като е значимо за израстването на България като съвременна страна – с високотехнологична стопанска система, добре развити институции и всички други значими структури в една страна, които я вършат постоянна ", уточни Николай Денков.

Премиерът ще взе участие в пряк спор с европейските депутати. Това е 12-а сходна среща с европейски водач. По традиция след формалните изказвания депутатите имат думата за въпроси без ограничавания.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР