Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола е посъветвала в понеделник

...
Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола е посъветвала в понеделник
Коментари Харесай

Мецола иска да се окаже натиск върху Германия за забраната на руския газ

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола е посъветвала в понеделник деятелите за климата, че  " би трябвало да бъдат по-гръмогласни " и да окажат напън върху Германия, в случай че желаят Европейски Съюз да забрани вноса на съветски газ, написа европейската редакция на американския вестник " Политико "

" Трябва да сте по-гръмогласни... към водачите на държавните управления, вашите министър председатели ", сподели Мецола във видео, забелязано от вестника, до момента в който приказва пред климатични деятели на специфична конференция за отбелязване на Деня на Европа в Страсбург.

В отговор на на въпрос на две участнички в акцията от Полша, откакто те попитаха върху кои страни би трябвало да съсредоточат (своята активност), тя сподели: " Всички те, само че Германия - Германия е номер едно ".

В момента страните от Европейски Съюз все още преговарят за шести пакет от наказания против Русия, който включва поетапна възбрана за вноса на съветски нефт. Но договорката е изправена пред съпротивата на няколко страни, в това число Унгария (и България_бел.ред.), към периода за въвеждане на ембаргото.

Мецола сподели, че не има вяра, че унгарският министър председател Виктор Орбан ще блокира изцяло възбраната за нефт. " Не мисля, че ще го направи ", сподели тя на деятелите. По-рано унгарският министър-председател Виктор Орбан съобщи, че страната се нуждае най-малко от пет години, с цел да се откаже от съветския нефт.

След като изискванията за възбрана на петрола бъдат контрактувани, блокът евентуално ще се насочи към съветския газ. Но сходен ход евентуално ще се окаже още по-голямо предизвикателство, като се има поради, че Европейски Съюз е доста по-зависим от съветския газ спрямо въглищата или петрола - 40 % от общите доставки.

Въпреки че предприема стъпки да се откаже от съветския газ, Берлин е малко евентуално да поддържа проект за незабавна възбрана на вноса на газ от Москва и споделя, че се стреми към цялостно преустановяване на вноса му до 2024 година Природният газ съставлява малко над една четвърт от енергийния микс на Германия през 2020 г. 

Германски държавни чиновници тихомълком подготвят спешен проект за вероятно ненадейно прекъсване на доставките на съветски газ, съобщи по-трано през днешния ден " Ройтерс ", базирайки се на свои източници.

Министерството на външните работи на Германия не разяснява материала в " Политико ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР