Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли потвърди, че е получено

...
Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли потвърди, че е получено
Коментари Харесай

Йончева: Истината излиза рано или късно, в България - обикновено късно


Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли удостовери, че е получено искане от българските управляващи да бъде свален депутатския имунитет от правосъдно гонене на Елена Йончева от групата на Европейските социалисти и демократи.

Свалянето на имунитета на българския евродепутат се желае поради формираното досъдебно произвеждане против нея за пране на пари от КТБ. Елена Йончева разяснява, че с въпросните средства са били направени 7 документални кино лентата, била е закупена техника, а филмите са излъчени.

"Техниката я има. Така че тук няма безусловно нищо, което да не е законно или да опонира на закона. Това, в което ме упрекват, е, че съм знаела 2013 година, когато съм подписала контракта с ТВ 7, че средствата, които употребявам, в действителност са добити по противозаконен метод от банката. 2013 година дори страната не е знаела, и Българска народна банка, че има проблем с тази банка “, акцентира Елена Йончева, заяви БНР.

По мотив изпратеното искане от българската прокуратура до Европейския парламент с искане за събаряне на имунитета, Елена Йончева означи, че Европейският парламент се доверява на националните институции. „ Това е процедура и рутинна процедура. Искам да благодаря на българската прокуратура за подхванатите стъпки, тъй като знам, че това е пътят, който ще потвърди без никакво подозрение, че тези обвинявания нямат никакво съображение “, съобщи тя.

Елена Йончева напомни, че в българския парламент е подхванала всички стъпки и е дала своето единодушие за събаряне на нейния имунитет като народен представител.

"Европейският съд за правата на индивида одобри моя тъжба против тези обвинявания. Над 80% от подадените тъжби в Европейския съд се смятат за неприемливи. На 10 юли Европейският съд одобри моята тъжба против това обвиняване и фактът, че тази тъжба е призната, значи, че това е евентуално основателна тъжба ", разяснява още евродепутатът.

Елена Йончева чака да излезе цялата истина към случая. "И тя ще излезе рано или късно. В България нормално става късно ", разяснява тя.

Прокуратурата за повторно желае снемането на депутатския имунитет на Елена Йончева по отношение на следствието против нея за пране на пари през офшорна компания, обвързвана с банкрутиралата КТБ. Веднъж държавното обвиняване изиска от Народното събрание позволение против Йончева да стартира наказателно произвеждане, само че откакто тя беше определена за евродепутат, още веднъж закупи отбрана от правосъдно гонене.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР