Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли каза, че вероятно ще

...
Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли каза, че вероятно ще
Коментари Харесай

Председателят на Европарламента не изключва новата Еврокомисия да заработи по-късно

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли сподели, че евентуално ще бъде невероятно новата Европейска комисия да поеме функционалностите си на 1 ноември и това ще се отсрочи за 1 декември, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Парламентът взе участие в транспарантен механизъм. Понастоящем трима нови комисари би трябвало да бъдат препоръчани от Румъния, Унгария и Франция и ще стартираме да изследваме техните кандидатури в Народното събрание ", изясни Сасоли на среща в северния италиански град Чернобио, представен от италианските осведомителни организации. " Мисля, че може би няма да бъде допустимо да спазим датата 1 ноември, ще отложим за 1 декември ", добави Сасоли.

Първоначално гласуването в Европейския парламент за одобряване в пакет на целия екип, формиран от германката Урсула фон дер Лайен, бе планувано на 23 октомври, на пленарна сесия в Страсбург.

Три имена обаче бяха отхвърлени от комисиите на Европарламента в процеса на процедурата по оценка: унгарецът Ласло Трочани (разширяване и съседство) и румънката Рована Плумб (транспорт) не минаха стадия на разглеждане на декларациите им за спор на ползи, а французойката Силви Гулар беше отхвърлена по етични аргументи.

Задълбочавайки проблемите за Фон дер Лайен, държавното управление в Румъния падна и в този момент не е ясно по кое време Букурещ ще може да размени предходния си претендент.

Повече за вероятността новата Еврокомисия да не встъпи в служба в точния момент четете тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новата Еврокомисия (517)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР