Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни призова Народното събрание да

...
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни призова Народното събрание да
Коментари Харесай

Таяни пред депутатите: Нашето бъдеще е заедно

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни прикани Народното събрание да взе участие интензивно в дебата за бъдещето на Европейския съюз. Антонио Таяни направи послание към българските депутати. Той, дружно с членовете председателския съвет на Европейския парламент, е на работно посещаване в България.

Сигурен съм, че по този начин, както постоянно се е случвало в сложни моменти, Европа може да разчита на вас и на цената, интелигентността и ентусиазма на този античен европейски народ, на който вие сте представители, акцентира Антонио Таяни. Нашето бъдеще е дружно, „ Съединението прави силата ”, приключи обръщението си пред Народното събрание ръководителят на Европейския парламент.

Въпреки стройната организация при започване на речта на Таяни техническа нередовност при превода прекъсна Таяни за 3-4 минути, само че това бе признато с усмивка от италианеца

Това, което ни събира през днешния ден, е общата ни отговорност към европейските жители – дружно да начертаем пътя към една сигурна, обективна и просперираща Европа, съобщи при започване на пленарното съвещание ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя показа гостите и акцентира, че за триумфа на българското председателство ще е нужна поддръжката на Европейския парламент. Важно е да се реализира консенсус по настоящите тематики на Европейски Съюз, уточни ръководителят на Народното събрание.

Гости на пленарното съвещание бяха посланици на държавите-членки на Европейски Съюз и на страните от Западните Балкани, членовете на Председателския съвет на Европейския парламент.

Преди изявлението си в пленарната зала Антонио Таяни беседва с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР