Председателят на Европейската централна банка (ЕЦБ) предупреди, че епидемията от

...
Председателят на Европейската централна банка (ЕЦБ) предупреди, че епидемията от
Коментари Харесай

Лагард: Коронавирусът може да предизвика икономически колапс с мащабите на 2008 г.

Председателят на Европейската централна банка (ЕЦБ) предизвести, че епидемията от ковид ще провокира стопански спад в Европа в мащаб като международната рецесия през 2008 година, в случай че държавните управления на страните членки на Европейски Съюз не поддържат стопанските системи си финансово , написа " Гардиън ".
 Еврозоната ненадейно се оказа пред криза и ЕЦБ няма средствата на Съединени американски щати и Китай
Еврозоната ненадейно се оказа пред криза и ЕЦБ няма средствата на Съединени американски щати и Китай

Действията на Европа са повече ограничение на вреди, в сравнение с лек

Кристин Лагард организира видеоконферентна връзка с евролидерите във вторник вечерта, с цел да ги призове да подхващат дейности и да усилят тавана на разноските, с цел да преодолеят икономическите последствия от Covid-19, разяснява източник пред " Блумбърг ".

Лагард неведнъж е повторила, че другояче Европа ще бъде пред риск от " сюжет, който ще напомни на доста от нас Голямата финансова рецесия от 2008 година " . Лагард е подчертала, че ЕЦБ обмисля всички вероятни разновидности преди срещата си в четвъртък , когато се чака да понижи главните лихви и да разшири програмата за количествени смекчения.

Тези разновидности в ключват принадлежности за валутни тласъци , които ще дават " суперевтино " финансиране за банките, с цел да се обезпечи ликвидност на стопанската система в Общността.

Но Лагард е предизвестила, че политическите принадлежности ще работят единствено в случай че бъдат подкрепени от държавните управления на страните членки . Тя е споделила пред водачите, че би трябвало да подсигуряват, че банките ще продължат да отпускат заеми на бизнесите, наранени от епидемията, а също по този начин ще разширят ограниченията за фискални тласъци. Кристин Лагард счита, че икономическият потрес може да бъде краткотраен, в случай че има верен отговор.

По-рано през днешния ден Английската банка изключително понижи главните лихви в отговор на опасността от ковид.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР