Председателят на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер

...
Председателят на Европейската народна партия в Европейския парламент Манфред Вебер
Коментари Харесай

ЕНП поиска проверка за задържането на Борисов

Председателят на Европейската национална партия в Европейския парламент Манфред Вебер изиска да има инспекция за задържането на някогашния министър председател Бойко Борисов предходната седмица.

Това става единствено два дни откакто групата на ЕНП изпрати задача за определяне на обстоятелствата в София след задържането на Борисов, който е водач на ГЕРБ. Вебер изпрати за задачата в България Моника Холмайер, ръководител на Комисията по бюджетен надзор на Европейския парламент, и Джерон Ленерс, представител на Групата на ЕНП в Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Екологичен потенциал. Двамата желаеха и получиха срещи със двете страни в проблема – ръководещите в лицето на премиера Кирил Петков и вътрешния министър Бойко Рашков, както и представителите на ГЕРБ.

В сряда Вебер съобщи, че Борисов е бил " похитен ", съгласно британския превод на неговото изявление на немски език.

" Нямаше правосъдно решение, а единствено решение на политик, на вътрешния министър. В същото време съдът в София реши, че тези дейности не отговорят на върховенството на закона. Затова съгласно нас може да има нарушаване на механизма за господство на закона ", споделя още Вебер.
По думите му ЕНП желае България да се бори с корупцията, само че това би трябвало да става при съблюдаване на правилата на върховенството на правото. " В България бе позволено нарушаване и това би трябвало да се проверява ", прибавя той.

Вебер прикани за инспекция от страна на службите на европарламента.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР