Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол призова председателите

...
Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол призова председателите
Коментари Харесай

Лидерът на ЕНП иска всички десни заедно с ГЕРБ на евровота

Председателят на Европейската национална партия (ЕНП) Жозеф Дол прикани ръководителите на десните партии у нас да се явят дружно на евроизборите през май.

„ Само в случай че се обединим, ще можем да избегнем разпределянето на гласовете, което ще е от изгода за популистите и антиевропейските сили ”, написа той, представен от бТВ.

Писмото е адресирано до ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов и водачите на ДСБ Атанас Атанасов, на Движение “България за жителите ” Димитър Делчев и ръководителя на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

Партиите бяха дружно във властта като коалиция при започване на предходния парламент, само че поради свадите към правосъдната промяна ДСБ излезе от властта, до момента в който останалите продължиха да поддържат държавното управление като Реформаторски блок.

По-малките десни партии от месеци разискват разновидности за взаимно явяване, в това число дружно с центристката „ Да, България ”, ни досега нито Съюз на демократичните сили, нито ДБГ, нито ДСБ са изразявали предпочитание да се коалират с ГЕРБ, която дори интензивно подлагат на критика. ГЕРБ също в досегашните избори не са приемали разновидности за съдружно явяване. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР