Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол призова председателите

...
Председателят на Европейската народна партия (ЕНП) Жозеф Дол призова председателите
Коментари Харесай

Председателят на ЕНП призова десните у нас да се явят заедно на евроизборите

Председателят на Европейската национална партия (ЕНП) Жозеф Дол прикани ръководителите на десните партии у нас да се явят дружно на евроизборите през май.

Той изпрати писмо до ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов, ръководителя на ДСБ Атанас Атанасов, ръководителя на Движение "България за жителите " Димитър Делчев и ръководителя на Съюз на демократичните сили Румен Христов.

Ето цялото писмо на Жозеф Дол:

Уважаеми министър-председателю,

Уважаеми водачи на партии,

Европейските избори на 26 май 2019 година ще бъдат решителен миг както за ЕНП, по този начин и за Европейски Съюз. Те са опция за нас да защитим полезностите на политическо семейство, което е надълбоко вкоренено в историята и цивилизацията на европейския континент и което постоянно е било движещата мощ на европейската интеграция.

Днес Европа е на кръстопът, в условия на възходяща неустойчивост, идваща от вътрешни и външни сили, които се пробват да дестабилизират съюза.

Ако желаеме да продължим да работим за тази Европа, в която имаме вяра - демократична, транспарантна, просперираща и ефикасна Европа, която стои покрай жителите си и която пази културното си многообразие и мощната обществена пазарна стопанска система, е належащо да се обединим и дружно да се надигнем пред провокациите.

Като се има поради какъв е залогът на тези избори, приканвам всички членове на политическото семейство на ЕНП в България да създадат най-отговорния си избор и да показват българските жители с обединен фронт.

Само в случай че се обединим, ще можем да избегнем разпределянето на гласовете, което ще е от изгода за популистите и антиевропейските сили.

Само в случай че работим дружно, ще успеем да маскимализираме нашето посланичество в Европейския парламент и да подсигуряваме, че нашият водещ претендент за евроизборите Манферд Вебер ще стане идващият президент на Европейската комисия.

Начело с ЕНП, аз съм сигурен, че Европа ще превъзмогне провокациите, пред които е изправена - като сигурност, отбрана на външните ни граници, напредък и работни места, климатични промени, те изискват от нас да впрегнем всичките си сили.

ЕНП цени всички членове на фамилията си. Всеки от нас би трябвало да играе своята роля в поддържането на нашите общи полезности и отбрана на европейския план, чиито основи сме положили и който сме изграждали в продължение на десетилетия.

Знам, че мога да разгадавам на цялостния ангажимент на всички български партии - членове ЕНП, за постигането на тази цел.

С най-хубави пожелания,

Жозеф Дол, президент на ЕНП
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР