Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер
Коментари Харесай

Изказване на Урсула фон дер Лайен вбеси десницата в Италия, плашат я с вот на недоверие

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е предизвести Италия с последици, в случай че се отклони от демократичните правила, предадоха международните организации, оповестява Българска телеграфна агенция. Това бе възприето като незавоалирана опасност към крайнодесните партии в десния избирателен блок, който се чака да победи на изборите в Италия в неделя.

По време на изявлението си в Принстънския университет Фон Дер Лайен съобщи, че в случай че което и да е демократично държавно управление изрази предпочитание да работи с Европейска комисия, то двете страни ще работят дружно. " Но в случай че нещата се насочат в сложна посока, ние имаме средства за деяние ", закани се тя и напомни случаите с Полша и Унгария.

Десницата в Италия разчете думите на Фон дер Лайен като опасност и ѝ даде обещание депутатите ѝ в Екологичен потенциал да внесат избор на съмнение против нея.

" Какво е това, опасност ли е? ", съобщи в Twitter водачът на крайнодясната партия " Лига " Матео Салвини. " Уважение към свободния, либерален и суверен избор на италианския народ ", добави той.

" Това беше една долна опасност. Едно нежелано навлизане. Тази госпожа съставлява всички европейци, заплатата й се заплаща от всички нас и това беше отвратителна и арогантна опасност ", съобщи още той.



Салвини съобщи, че депутатите от партията му в Европейския парламент ще внесат искане за избор на съмнение на Фон дер Лайен, добавя Българска телеграфна агенция.

" В неделя италианците гласоподават, а не бюрократите от Брюксел, в случай че аз бях ръководител на Европейската комисия, аз щях да бъда по-обезпокоен за енергийните сметки ", сподели Салвини.

Говорейки за Италия и споменавайки Унгария и Полша, Фон Дер Лайен явно визираше рекомендацията на Европейска комисия комисия да се суспендира изплащането на Унгария на 7,5 милиарда евро от европейските средства за възобновяване на стопанската система след пандемията. Европейска комисия предложи това поради незадоволителни старания на Унгария в битката с корупцията.

Европейска комисия вкара сходни финансови наказания преди две години в отговор на това, което съгласно нея е еднакво на подкопаване на демокрацията в Полша и Унгария.

Говорител на Европейска комисия се опита да обясни какво е желала да каже Фон дер Лайен по адрес на Италия. Ерик Мамер съобщи, че председателката на Еврокомисията не е желала да се меси в италианската политика. " Тя акцентира ролята на Европейска комисия като поръчител на европейските контракти във връзка с върховенството на закона ", разтълкува изявлението й представителят.

Перспективата за италианско държавно управление отпред с крайнодясната кандидатка Джорджа Мелони тревожи Брюксел, по-специално по отношение на деликатния въпрос за глобите против Москва, само че дипломати и специалисти не виждат по какъв начин Рим би рискувал да откаже големите помощи, обещани от Европейски Съюз.

" Не за пръв път рискуваме конфликт с държавни управления с присъединяване на крайнодесни или крайнолеви партии ", напомня еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс.

" Да оставим гласоподавателите сами да избират сред претендентите. Ние ще реагираме на дейностите на новото държавно управление и разполагаме с принадлежности за това ", споделя той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР