Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Байдън ще излекува дълбоко разделената американска нация

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен  Урсула фон дер Лайен Урсула фон дер Лайен – немски доктор и политик (по татко Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е съобщи в сряда, че полагането на клетва от новоизбрания президент на Съединени американски щати Джо Байдън ще бъде обръщение за "изцеление на надълбоко разграничената американска нация " и "надежда за света, който чака Съединени американски щати да се върнат в кръга на съидейниците ", съобщи БНР.

"След дълги четири години Европа има другар в Белия дом. Европа е подготвена за нов старт с нашия най-стар и приближен сътрудник ", сподели фон дер Лайен пред Европейския парламент, съобщи Ройтерс.

"Президентът Тръмп може да стане история след няколко часа, само че неговите последователи остават. Повече от 70 милиона американци гласоподаваха за Тръмп на изборите ", предизвести тя. „ Няколкостотин от тях щурмуваха Капитолия във Вашингтон, сърцето на американската народна власт, единствено преди няколко дни. И когато думите се трансформират в каузи, речта на омразата и подправените вести се трансформират в действителна заплаха за демокрацията ", сподели още Фон дер Лайен.

Тя добави, че Европейският съюз е подготвен да си сътрудничи с новата администрация на Съединени американски щати по въпроси като битката с коронавирусната пандемията и изменението на климата и приветства завръщането на Вашингтон към Парижкото съглашение.

Фон дер Лайен обаче предизвести, че единният блок ще се стреми да контролира американските софтуерни компании, призовавайки за световни стандарти. "Този тип решения би трябвало да се вземат в сходство със законите и разпоредбите, а не с случайно решение в пълномощията на изпълнителните шефове на Силициевата котловина ".

По-рано денем ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел също приветства встъпването в служба на Байдън, определяйки го като "велик ден " за Съединени американски щати “, който ще докара до построяването на нов пакт за Европа, за Съединени американски щати и за един по-добър свят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР