Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви във

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви във
Коментари Харесай

Трябва да сложим край на тази война: Урсула фон дер Лайен

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи във вторник на срещата на върха на Г-20 в Индонезия, че Европейски Съюз има намерение да се оправи с рецесията с храните и силата, провокирана от военната инвазия на Русия в Украйна, съобщи БНР.

Фон дер Лайен сподели, че единният блокът възнамерява да сътвори по този начин наречените линии за взаимност, които ще оказват помощ за превозването на селскостопански хранителни артикули отвън Украйна в допълнение към увеличението на световната помощ за хранителна сигурност.

" Трябва да сложим завършек на тази война ", сподели тя, като назова спора " освен непростим, непровокиран и противозаконен ", само че и повода за " страдалчество в Украйна " и за " вреда за международната стопанска система ", оповестява Ройтерс.

Председателят на Европейска комисия повтори поддръжката си за слагането на таван на цените на съветския експортен газ, с цел да се спре по-нататъшното повишение на цените, отбелязвайки, че Русия " вместо да продава газ – избира да изгаря газ ".

Снимка: БГНЕС
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР