Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви в

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви в
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Необходима е военна подкрепа на ЕС за Украйна

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи в четвъртък, че е " безусловно жизненоважно и належащо да се поддържа Украйна с военно съоръжение , от което се нуждаят, за да се пазят , те са потвърдили, че могат да създадат това, в случай че са добре оборудвани ", докато е за диалози за по-тясна интеграция с блока, оповестяват Агенция Франс Прес и " Франс 24 ".

Фон дер Лайен добави, че Европейският съюз ще бъде до Киев " колкото е належащо " и ще го поддържа " където можем ".

Тя сподели още, че " би трябвало да работим колкото е допустимо повече, с цел да сме сигурни, че Украйна има повече бизнес, повече приходи " и да осигурим безпроблемен достъп до единния пазар на Европейски Съюз .

Пътуването й съответства със среща сред съветския президент Владимир Путин и неговия все по-близък съдружник китайски водач Си Дзинпин в някогашния руски Узбекистан, където двамата приветстваха стратегическите си връзки в несъгласие със Запада. Това идва и когато украинските сили консолидират успехите си против съветските сили в източната част на страната в трагична атака, подкрепена от западни оръжия.

Фон дер Лайен сподели, че визитата в четвъртък е третото й посещаване в Украйна, откогато Русия нахлу през февруари , само че това е друго. " Ние в никакъв случай няма да можем да достигнем жертвата, която украинците вършат ", сподели тя пред кореспонденти по време на взаимна конференция с украинския водач Володимир Зеленски.

" Но това, което можем да ви кажем е, че ще имате своите европейски другари до себе си толкоз дълго, колкото е належащо ", сподели тя. При идването си тя означи, че нейните полемики с водачите на Украйна ще бъдат за " доближаване на нашите стопански системи и хора ".

Украйна получи статут на кандидатка за Европейски Съюз през юни по същото време като някогашна руска Молдова, която граничи с Украйна и сходно на нейния комшия има съветски войски, ситуирани в източен разколнически район. Зеленски сподели на същата конференция, че страната му желае да се причисли към единния европейски пазар преди решението дали да даде на Киев пълноправно участие в Европейски Съюз.
 Путин към Си Дзинпин: Русия цени уравновесената позиция на Китай във връзка с Украйна Обновена
Путин към Си Дзинпин: Русия цени уравновесената позиция на Китай във връзка с Украйна

Русия поддържа и правилото " Един Китай "

Ukraine’s accession process is on track.

In the meantime, we are deepening???????????????? cooperation.

Supporting fast recovery, winter preparedness and planning reconstruction.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)
Историческото гласоподаване на кандидатурата разгневи Москва , която се пробва да резервира политическо и военно въздействие в двете страни след разпадането на Съветския съюз преди три десетилетия. Страните от Европейски Съюз твърдо поддържат Украйна , откогато Москва нахлу през февруари, като удари Русия с стопански наказания.

Много членове на блока са снабдили Киев с съвременни оръжия , които помогнаха на украинските сили през последните седмици да си върнат елементи от територия. Фон дер Лайен сподели преди пътуването си, че поредните талази от наказания на Европейски Съюз против Русия ще останат и че европейците би трябвало да запазят решимостта си против Москва .

" Искам да бъде доста ясно, глобите са тук, с цел да останат ", сподели тя пред Европейския парламент. Кремъл твърди, че Русия е издържала на икономическите наказания и Москва дава отговор с понижаване или цялостно прекъсване на газовите потоци за европейските страни.

С бързото доближаване на зимата това принуди Европейски Съюз да откри различни доставки , да съгласува проекти за понижаване на потреблението и да даде финансова поддръжка в лицето на внезапно растящите цени. Украински енергийни уреди, в това число най-голямата АЕЦ в Европа, бяха наранени от съветски удари и Зеленски в четвъртък благодари на водача на Европейски Съюз за свързването на Киев с " европейските енергийни мрежи ".

" Това е в полза на всички : европейските страни могат да получават евтина електрическа енергия от Украйна " и " ние ще можем да получим пари за заплати и обществени заплащания в такива сложни времена ", сподели той.

Силите на Украйна също означиха по-бавни, само че постоянни триумфи в южната област Херсон покрай Черно море. Украинското президентство съобщи в четвъртък, че към южния фронт се водят интензивни боеве, като добави, че военната обстановка " остава извънредно сложна ".

Местни управляващи в региона към родния град на Зеленски Кривий Рог оповестиха за нови съветски удари в четвъртък, откакто офанзиви повредиха язовир и бяха наводнени десетки домове.

В региона на източен Донецк, който е отчасти следен от подкрепяните от Русия сепаратисти от 2014 година, нов обстрел умъртви двама цивилни и остави други 13 ранени. В следения от Украйна  град Бахмут в Донецк, публицисти на Агенция Франс Прес оповестяват, че улиците са пусти и звукът от близката артилерия се чува в центъра на града .

Пламъците все обгръщат жилищна постройка, наранена от съветските удари през нощта и стълбове гъст пушек се издигат, до момента в който пожарникарите се борят с огъня. На срещата в Узбекистан Путин разкритикува опитите за основаване на " еднополюсен свят " и похвали позицията на Китай за спора .

" Ние високо ценим уравновесената позиция на нашите китайски другари по отношение на украинската рецесия ", сподели Путин пред Си. Пекин не е одобрил нахлуването на Москва, само че е построил устойчиво стопански и стратегически връзки с Русия през шестте месеца на войната.
 Съединени американски щати към този момент няма да дават системи с по-голям обхват на Украйна
Съединени американски щати към този момент няма да дават системи с по-голям обхват на Украйна

В момента не се нуждае от ATACMS за настоящата борба, само че в случай че в миналото в бъдеще се наложи, ще й дадат и F-16

Dear Volodymyr congratulations on???????? military successes.

The bravery of the Ukrainian people is inspiring.

This requires consolidation, but we are all impressed by the Ukrainian armed forces

This has lifted spirits in Ukraine - and for all your friends too.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР