Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви пред

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви пред
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕС е с Израел, нека сме бдителни с тези, които печелят от конфликта - Иран и Русия

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи пред премиера Бенямин Нетаняху, че Израел би трябвало да пази своите жители и че Европа стои на негова страна в борбата му с Хамас.

„ Това е най-гнусното нахлуване против евреи след Холокоста “, сподели Фон дер Лайен на срещата си с израелския водач в Тел Авив, откакто посети мястото на офанзивата на " Хамас ".

„ Мислехме, че това в никакъв случай няма да се случи още веднъж, само че се случи. Пред лицето на тази неописуема покруса има единствено един вероятен отговор: Европа застава до Израел. “ - добави тя.

Фон дер Лайен и ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола посетиха Израел шест дни откакто въоръжени бойци на Хамас нахлуха през мощно милитаризираната граница към линията Газа и убиха повече от 1300 души, основно цивилни.

Израел отговори с интензивна бомбена акция против палестински цели в Газа, убивайки на собствен ред близо 1800 души, съгласно здравното министерство на Газа.

Това провокира апели от някои представители на интернационалната общественост Израел да прояви въздържаност и да разреши отварянето на филантропични коридори за палестинските цивилни.

След като Фон дер Лайен и Мецола посетиха кибуца Кфар Аза,където са осъществени доста от убийствата, председателката на Европейска комисия насочи обвинявания против " Хамас " за разпалването на рецесията.

" Отвратителните дейности на " Хамас " са отличителният белег на терористите. И знам, че посредством методът, по който реагира, Израел ще покаже, че е народна власт ", съобщи фон дер Лайен.

" Това, което видях и чух, разруши сърцето ми. Кръвта на хора, убити в съня си. Историите на почтени, изгорени живи или заклани в домовете им. " - уточни тя.

" Родителите крият новородените си бебета, преди да се изправят против терористите. Деца и възрастни хора са изтръгнати от фамилиите си и взети за заложници. " - сподели още Фон дер Лайен. „ Те имат за цел да изкоренят еврейския живот от земята и започнаха съответни дейности. “ - акцентира тя

Фон дер Лайен е даде обещание, че Европа ще работи по-тясно с Израел, Египет и Йордания за „ кротичък и интегриран Близък изток “.

Но тя предизвести, че съдружниците ще би трябвало да бъдат бдителни против " тези, които печелят от продължаващия спор в Близкия изток, като Иран и Русия ".

Обръщайки се към Европа, ръководителката на изпълнителната власт на Европейски Съюз предизвести, че „ антисемитските произшествия още веднъж се усилват “. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР