Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заминава днес

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заминава днес
Коментари Харесай

Европейската комисия одобри първите национални планове

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отпътува през днешния ден за Португалия и Испания, с цел да осведоми персонално държавните управления на двете страни, че проектите им за възобновяване и развиване са утвърдени.

Следващите две страни, които Фон дер Лайен ще посети са Гърция и Дания. Европейската комисия към този момент събра първите 20 милиарда евро посредством десетгодишна облигация за финансирането на проекта за възобновяване след пандемията. Това е най-голямата институционална емисия на скъпи бумаги в Европа и най-голямата в историята институционална трансакция с индивидуален транш.

България и още три страни към момента не са внесли проектите си за възобновяване. Фон дер Лайен сподели през днешния ден, че за пътуванията си в европейските столици ще употребява новия Ковид документ.

“Белгия от през днешния ден внедри и издава коронавирус документа. Това е моят. Всеки, който е изцяло имунизиран, има отрицателен тест или се възвръща след Ковид, може да получи подобен документ. 15 страни към този момент са почнали да го употребяват, а от 1 юли той ще влезе в действие за всички страни от Европейски Съюз. Аз стартирам моите визити в страните членки, отдадени на бюджета и Плана за възобновяване и развиване, и съм доста любопитна да тествам по какъв начин ще работи сертификатът”, съобщи Фон дер Лайен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР