Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще се

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще се
Коментари Харесай

След дивангейт ЕК поставя условия за съвместната си работа с Европейския съвет

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще се срещне през днешния ден с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, седмица след протоколния случай в Анкара, довел до така наречен " дивангейт ". Това съобщи представител на Европейска комисия, представен от Българска телеграфна агенция.

Според европейски издания срещата ще се състои в комисията. Говорителят на Европейска комисия удостовери, че комисията е сложила предварителни условия за срещата, свързани с нужните промени за продължение на съдействието сред двете институции. Промените плануват в допълнение изясняване на статута на ръководителите на институциите на Европейски Съюз при визити в чужбина. 

По-рано европейски медии оповестиха, че Мишел е отказал срещата с обяснението, че през днешния ден би трябвало да посрещне президента на Сенегал. Говорителят на Европейска комисия посочи, че срещата въпреки всичко ще се състои по-късно този следобяд и не се чака по-късно да има повече изявления за постигнатите договорености.

По думите на представителя на Европейска комисия, досега Мишел и Фон дер Лайен не са разговаряли за така наречен дивангейт, тъй като ръководителят на Европейска комисия пътувала, с цел да се срещне със фамилията си, което не била виждала от Коледа. " Сътрудничеството сред ръководителите на двете институции на Европейски Съюз ще продължи в полза на жителите ", сподели той и удостовери, че Фон дер Лайен ще взе участие в разискването на въпроса в Европейския парламент, в случай че бъде поканена. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР