Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен ще произнесе първата си реч за състоянието на Съюза

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе своята първа тирада за положението на Съюза пред Европейския парламент на 16 септември. Освен доклад за постигнатото по целите на Комисията от началото на мандата, в речта се чака ръководителят да очертае идната работа през идващите месеци и да уточни по какъв начин Комисията ще се оправи с най-неотложните провокации, пред които е изправен Европейският съюз.

Речта и пленарният спор в Европейския парламент могат да се гледат онлайн от 10:15 ч. българско време в сряда с превод на български език по сателитния канал EbS и на Facebook страницата на Представителството на Европейската комисия в България.

Фон дер Лайен се чака да очертае въздействието от работата на Комисията за намаляване на последствията от рецесията от COVID-19 в региона на опазването на здравето и стопанската система. Очаква се също по този начин тя да показа своята визия за икономическото възобновяване, битката с климатичните промени и ситуацията в прилежащите на Европа страни.

Лидерите на политическите групи в Европейския парламент ще създадат обзор на работата на Европейската комисия и ще очертаят визията си за целите на Европейски Съюз. Този годишен спор за положението на Европейския съюз дава опция на евродепутатите да упражняват надзор върху работата и проектите на Европейската комисия и да оказват помощ за определянето на бъдещите насоки на Европейски Съюз.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР