Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че
Коментари Харесай

ЕК предлага да съгласува със САЩ действията в Източна Европа

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че е разговаряла през днешния ден с президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

" Предложих тясно да съгласуваме политиките и ограниченията, изключително в Източна Европа ", отбелязва Фон дер Лайен. Тя регистрира, че двамата събеседници имат сходно стратегическо виждане за Русия, както и обща оценка за ситуацията в Украйна.

Председателят на Европейска комисия оповестява, че е поканила Байдън на международната среща за опазването на здравето в Рим на 21 май. Очаква се при първото си пътешестване в Европа като президент Байдън да взе участие също в срещи на върха на НАТО и Европейски Съюз в Брюксел, за които дати още не са съобщавани.

Двамата събеседници са решили краткотрайно за четири месеца да бъдат замразени таксите, налагани поради разногласието сред Боинг и Еърбъс. Решението визира и произведения отвън самолетостроенето. По думите на Фон дер Лайен нататък въпросът следва да се реши с договаряния сред комерсиалните представители на засегнатите страни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР